paracinac
Član
kako ide to valjenje nikada nisam valjao prodjem valjkom ili drljacom sta je bolje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sijana oko 20-tok , 10mj , setvena norma 110kg, tavanusa , sofru, bila psenica dosta ziskava. Mislio sam da ce biti gore odnosno rjedja , ali dosta dobro nikla ujesen. Danas slikano. U ataru ima mozda 10% povrsinski boljih psenica od ove , ne mislim guscih vec izbokorenijih, oko 40% ovakvih a ostalo losijih do jako losih. Neki sijali i pocetak 10-tog mjeseca ,a psenica nicala zimi pod snjegom , sve novi zapadni traktori i mehanizacija ali priprema zemljista losa, ne mislim na kvalitetu vec isusili zemlju , nisu ih naucili ovi sto im dali kredite kako se zemlja radi.
Valjkom. Cilj je da se zemlja sabije i ostvari bolji kontakt sa biljkom jer je zemljiste suvo i podignuto zbog mrazeva tokom zime.kako ide to valjenje nikada nisam valjao prodjem valjkom ili drljacom sta je bolje?