milelale
Član
Добро каже кирај......лук у погрешној теми.
Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга
Izvinite, jeste luk u pogrešnoj temi. Omaška.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Добро каже кирај......лук у погрешној теми.
Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга
2,87 po kj ? Gde je tu matematika?
4. Mart, a pšenice jadibedus. Čemu se uopšte nadati ?
ladno pivo pa kad se zalegne pored kombajna ili ispod nekog drveta na vruc rostilj salatu i neku ljutu posle ide ko podmazano sve..Da ce biti zetva i da ce biti ladnog piva i vruci snajki a koliko rodi u zdravlju da pokupimo![]()
Po meni retko kad je potrebno valjati u prolece zbog tipa odizanja zemljista usled mrazeva itd.Ali skoro uvek je dobro odraditi zarad dodatnog pospesivanja bokorenja,ja imam mali valjak i zaista sporo ide sa njim,stoga sam izbegavao to raditi,ali ove godine,sem ako niste imali idealnu jesen da psenica nikne na vreme,valjanje zarad mehanickog pospesivanja bokorenja je itekako opravdano,jer bar kod nas u ataru koliko sam gledao,retko koja psenica ima neki idealan sklop,sve je to redje nego u normalnoj godini.Iz daleka izgleda lepo,ako zaboravimo da kasni sa vegetacijom poprilicno,ali kad udjes u njivu i gledas vertikalno ka dole,sve to ''lepo'' pada u vodu.Inace za valjanje treba cekati da psenica udje u intenzivnije bokorenje,ja sam juce neke manje parcele poceo valjati ,i nije jos vreme za to,bar ne na mojim njivama ,kroz jedno 7-10 dana ce biti pravo vreme.Nakon valjanja sam mislio i probati na jedno pola povrsina kao neki ogled hemijski tretman zarad boljeg bokorenja i ukorenjavanja sa Cycocel,no nisam nikad pre radio sa njim,i nzm koliko ce imati efekta.On koliko sam gledao na brzinu na netu je jedini i koji se moze koristiti ovako rano u psenici,a nije ni skup uopste,stoga i ako ne uspe ,a valjda nece imati negativne posledice,nece biti nekog velikog bacanja para.Jedino me zanima ako je neko vec koristio Cycocel,jel sme da se mesa sa rastopinom Urea djubriva ?,znam da mesanje sa herbicidima ne sme,tj ne bi valjalo.