Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo bas ovu psenicu sam oprskao urejom 25 kg 250L, nista joj nije falilo.Pre par godina probao sam 30% kocentraciju ledjnom kantom na maloj povrsini i nije bilo ozegotina. Psenicu treba prskati pred vece, tada je najsigurnije.
Da se nadovezem na ovaj post, ove godine sam radio sa 35 kg/Ha i nije problem u samoj kolicini koliko u dnevnoj temperaturi,naime obavezno prskanje u kasno popodnevnim satima nikako po jakom suncu( kako bi izbegao kristalizaciju Uree na samom listu jer onda od malog vetra padne sa lista) i ako u narednom periodu upekne sunce kao u aprilu ove godine onda hoce malo da oprlji gornji list ( sreca moja pa sam ranije radio pre izbijanja zastavicara) inace parcele koje sam uradio pre zega aprilskih nigde nije oprljeno lisceMoje iskustvo sa urejom je sledece.
U pocetku vegetacije mozes ici 15kg po hektaru a pre klasanja 10 max da ne ostetis zastavicar a kada isklasa nisam nikad koristio prehranu. Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Pa jos ako pokisne par puta hoce zrna da proklijaju na klasu....Najgore je kad polegne pre nalivanja ili u nalivanju zrna. Tu zna dosta da bude smanjen prinos
Može biti šteta od leme. Ako je šteta beličasta u obliku crtica, onda je lema.KOLEGE MOLIM ZA POMOC
pre par dana sam u postu pisao o mom utisku u vezi folijarne upotrebe ureje i mom tadasnjem misljenju da sam je izgoreo.medjutim ispostavilo se da je to ustvari bolest i to najverovatnije septorija,pegavost.rdja i pepelnica sigurno nisu.u mom kraju retko ko tretira fungicidima.ja sam isao falkonom doduse neposredno pre klasanja,ranije nije moglo da se udje u njivu i sto je jos neverovanije par dana posle toga je pocela da pokazuje promene na listu a pre tretiranja je bila potpuno zdrava.danas je sve jasno celo polje je razbila pegavost a moju jedinu sticenu najvise.STA SAD DA RADIM.IMA LI SVRHE DA PONOVO STITIM I CIME.klas je veliki a zastavicar je dobro prosaran... sorta sofru.HVALA UNAPRED.
Može biti šteta od leme. Ako je šteta beličasta u obliku crtica, onda je lema.