mindjušar
Član
Nećemo krenuti pre 7h,da nebude rano! Pšenica se seje kao što diklofen kaže u prašinu,a sproleća zob i ječam u blato,tj. što ranije,mene su tako učili,i to je to!Da nije rano bre?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nećemo krenuti pre 7h,da nebude rano! Pšenica se seje kao što diklofen kaže u prašinu,a sproleća zob i ječam u blato,tj. što ranije,mene su tako učili,i to je to!Da nije rano bre?
Tretirano seme bi trebalo da odstoji neko vreme u vrećama složeno,da to sredstvo radi dok se ne poseje i posle još štiti klijanac i posle nema funkcije,zato ja to uredim odmah posle žetve,a i soja ako se selektrira u proleće,i selektor je polovi,stoga je i soja već selektirana i čeka proleće,pa ko nezna nek hvata beleškeSeme je juče zaprašeno ,a sejalica danas spremljena.U nedelju se seje prvih 10 Kj.
Tako je,ali simonida ima dosta bolje pekarske performanse,mi smo radili ove godine analizu proteina i vlažnog glutena,a verovatno će dogodine većina otkupljivača tako analizirati,i po tome i plaćati u dve ili tri kategorije,zato ja sejem simonidu i balaton,a ingenio će biti u probi! A to sa kukuruzom da,ali to se odnosi na insekticide tipa FURADAN,ali od fungicida se negubi klijavost!I kod mene u ataru je bila dobra mada ispod apača i NS 40 s.
Koliko znam da dubina setve zavisi i od pripreme za setvu.Možda ne pričamo o istim sejalicama?Da li misliš na direktnu setvu ili o setvi u pripremljeno zemljište?Može,kako da ne,ja sam imao IMTovu sejalicu pre 15god
Može, ali zemlju jako iscrpi.