Ovas

Ne znam za Sekator, znam da su ljudi prskali sa pola doze Metmarka po preporuci zaštitara.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Juce skinut ovas , prinos 4.5 tone po hektaru , hektolitar nzm. da li je kada ovakav imao ... S obzirom da sam ga posejao 10. marta , prezadovoljan sam , i ulaganje po hektaru mi je bilo smesno , oko 720-30 eura , a dobicu i dosta bala kvalitetnog sena .. Kombajnista se cudio da nije polegao od ureje ..

Sa tolikim ulaganjem si mogao da posejes bilo sta, ne vidim sta je tu smesno
Tesko , parcele su po 20 -30 ari , 7 klasa zemljista (ilovaca ) ,pri tome racunaj na ulaganje po hektaru da sam uracunao kombajniranje koje je 30 000 dinara po hektaru .. Tako da sam efektivno ulozio 470 eura ..I prinos bi bio veci , ali par puta su mi ulazili prasici i telad posto su sve njive oko stale :D

Juce je ovrsena ozima zob,neznam sortu

Sa 2 jutra oko 5.5/6t malo manje

Veceras je bas skidali kod komsije u supu,sad stigao kuci

Sreca u nesreci,juce ovrsena a danas grom udario u blizini te njive(ima u nekoj temi sto sam postavio) i izgorela i ta zobna slama i jos oko 20tak jutara strnjike,sto presovane sto ne

A juce vrsena,bas zbog ovog najavljenog ne vremena

Skinuli i ovas, iz ~25 ari, oko 1.5 tone mozda malo vise.. Koristi se samo za ovce za kucne potrebe pa ga ne sejemo mnogo.. Polegao na svega par ari, ostatak uspravan. 2 puta zagusili Zmajceka, visok oko metar a mase koliko hoces :D

Ja danas ugrabio pre kise da pobaliram , aj kombajn sto gusi nego balirka obmota se oko vila (dodavaca ) :D , ali je slama bolja nego seno ..Na 70 ari 200 bala 30kg+

Код нас су до прије пар година редовно правили бале од 25-30 килограма, сад се мало дали у памет па иду 15-18. Поготово ови што су радили услуге, такмичили се ко ће уштедити који метар канапа и да се прича како нису покварени "ко онај тамо" што само набија већи број бала.

Још је један остао што тако ради, не знамо до кад. :)

Оно јесте да се уштеди простор кога никад нема довољно и да се може већа маса превести одједном, али то је ишло толико далеко да више не можеш прсте завући под канап приликом ношења колико их набију.

Bas bih voleo da vidim tog sto tovari bale od 30+ kila

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Kad si u prolazu naidji na pivo i prasetinu i videces me :D , godisnje spremim oko 1500 bala , i sve sam potovarim i popakujem,istovarim ,doduse ove godine oko prvog otkosa sam imao pojacanje nekih 500-600 bala , a ovo ostalo sam .. 75 bala pakujem na 3t ku , sa zemlje , i uglavnom i ne uvrsavam , jer dok se popnes , pa uvezes i sve to gubis vreme ovako 70 bala i teraj i ponovo , jbg. 2metra i 120kg xD

Tovarim i ja i vise od toga,danas recimo sam natovario i istovario skoro 400 kom ali 30+ kg je malo preterivanje

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

A rolo bale i masinski rad,njet ?.Te male kvadratne bale su otisle u istoriju skoro u potpunosti kod nas,tj ja se ne bavim tim,ali svi koji rade ,gledaju da su to rolo bale,brze,lakse,i ne zavisis od radne snage.

Nazad
Vrh