Ovas

Rengi

Novajlija
Učlanjen(a)
27 Avg 2016
Poruka
101
Lokacija
Beograd
Ja sam moj izbalirao još pre 15 dana,kosis ga kada je zrno u mlečnom stanju ,ako krene da zri svo zrno ima da opadne kada ga presa izlupa i ostane ti samo slama. Gledaj sto pre da ga odradiš , po ovakvom vremenu nema šanse da se upali
 

CetojevicM

Član
Učlanjen(a)
7 Sep 2012
Poruka
831
Lokacija
Laktasi, Ćetojevići
Hoce kad je veci bocni nagib, pa istrese sjeme na okretanju, izbjegavam sijanje po bocnom nagibu, uglavnom sijem uzbrdo i nizbrdo.
Na ovoj njivi je bas ekstreman nagib pa sam morao kaciti za veliki traktor a ince sijem sa imt 542, pojedine delove njive cu morati pokositi pre zrenja jer ne moze kombajn zeti
 

gromil

Član
Učlanjen(a)
5 Avg 2014
Poruka
390
Lokacija
Derventa Rep.Srpska
Sta bi se desilo kada bi rasipacem nasijao ovas a posle toga umjesto lakom drljacom presao lagano sjetvospremacem dali bi sjeme otislo preduboko?
 

gromil

Član
Učlanjen(a)
5 Avg 2014
Poruka
390
Lokacija
Derventa Rep.Srpska
Hvala kolega, sad mi je lakse. Moram ubrzati poslove na neki nacin jer sad tek radim ono sto je trebalo u martu da se zavrsi.Sjetvospremac sam tek nekidan kupio pa nemam iskustva sa tim.
Znaci li to da bih bez brige isto tako mogao da odradim i smjesu graska i ovsa?
 
Poslednja izmena:

Sladjan15

Član
Učlanjen(a)
29 Nov 2014
Poruka
135
Lokacija
Vlasotince
Jedno glupo pitanje, nisam stigao da izorem jesenas dve parcele gde mi je bio ovas, I sad taj ovas sto je kombajn izbacio, ostao, otpao ili sta vec stvarno lepo nikao I stvarno dobro izasao. E sad, dal da to orem ili samo da mu bacim vestak pa da kosim I koristim kao seno za stoku?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
 
Vrh