Otkup kože na teritoriji bivše SFRJ

Nesto se desilo,verovatno je u pitanju izvoz.Kod mene u kraju se prica da je pocela saradnja sa Italijom,sve u svemu sta god da je u pitanju~dobro je!Drugar i ja smo prosle godine 15~tog jula,pred Drinsku regatu,bacili na deponiju 140 jagnjecih koza(osusenih) jer niko
nije otkupljivao,a moralo da se skloni zbog velikog ciscenja grada pred regatu.
 
Da li znate nekog da radi štavljenje koža? Imam dosta jarećih koža u toku godine a voleo bih da ih onako uštavim da budu mekane tako da me zanima ko to radi i koliko košta?
 
063 419 233 Vladimir Kankaras obratite se za otkup to udruzenje nesto organizuje al da li su uspeli neznam. POZDRAV i nadam se da sam pomogao
 
U Valjeu je u sretno vreme postojala kozara koja se bavila otkupom i stavljenjem koza.
U nesretno vreme je prestala sa stavljenjem u kucnij radinosti su nastavili da se bave neki ljudi i pokusacu da ih kontaktiram za brojeve telefona. Kada do istih dodjem postavicu ih.
 
Cena koze ponovo pala.U B.Basti dvojica nakupaca otkupljuju.300 din/kom bez obzira da li je jagnjeca ili ovcija.Uzimaju odmah po pozivu,bez obaveze da im solim i rasecam.
 
Ooode cena koze navise! Sada trenutno dajemo coveku po 700din. komad.Dolazi za svaku kozu odmah cim ga pozovemo,nosi onako sirovu tek oderanu(bez solenja).:ppozdrav:
 
Ma juče bio kod čoveka redili neke ovce. Naišao neki kupuje kože dao 300dinara za dve. Nisam čuo da neko plaća 1000dinara.
 
Kod mene covek sam podigao cenu sa 700 na 800 dinara.Ovcije su 400 a jarece 200 din.Bez ikakvog uredjiovanja i soljenja,onako sirove.:ppozdrav:
 
Koza opet totalno obezvredjena.Jagnjeca ~300 din. a ovcija 200 din. Ne zna se ovde vise ni ko pije ni ko placa,sami nakupci dizu cenu i sami je obaraju:sta:
 
Danas prodao 5 koze (4 jagnjece i 1 od dviske), počeo koZar da klasifikuje i jedna je kao najkvalitetnija otisla za 500, 3 su kao manjeg kvaliteta i 300, a od dviske u 200. A prošle godine sa uskrs je bila jagnjeca oko 1000 ako se ne varam, a sada mi dolazi sa pričom kako niko ne kupuje vise kožne jakne.. Sto je i donekle u pravu..
 
Nazad
Vrh