Поштовани форумашки пријатељи,
Јако ми је жао да је ова тема брзо замрла на самом почетку. Нарочито што је у питању
остварив циљ! Немојте тако лако посустајати! Ја сам учествовао у оснивању једне групе грађана на свом Саобраћајном факултету, и прошао кроз све што једна група грађана не треба радити. Учествујем повремено у
ГГ "Заштитимо Звездарску шуму" и НВО
"Зелена омладина Србије" . Радим на оснивању ГГ "Удружење за популаризацију железничког саобраћаја", на чему сам застао само зато што ми је сада дипломирање приоритет. Иначе спремио сам готово комплетну документацију, и имам брдо важних контаката. Проблем је у томе што сам свестан да ће ми почетак рада те организације одузети готово сво слободно време, а једино ја имам довољно ентузијазма и животне енергије да гурам ту причу до краја.
За почетак погледајте сајт:
http://www.gradjanske.org/page/home/sr.html
На њему је доста тога објашњено, а пожељно је имати неког пријатеља-правника, или још боље неког правника који жели да се бави органском производњом као хобијем. Али суштина није у постојању организације, суштина је у односима међу људима. Сматрам да би у овом случају могло доћи до оснивања организације, али након бар годину дана активне сарадње, када би можда и имало смисла кренути корак даље и наступити заједнички пред медијима, институцијама, заинтересованим групама итд. За почетак би свакоме препоручио да се учлани у неку групу грађана, како би искусио како је то радити са већим бројем људи, јер то је вештина о којој пре 2 године стварно ништа нисам знао.
Иначе, Зелена омладина Србије допушта коришћење својих просторија за организације активности везане за "зелене теме". Ја планирам да ускоро организујем неке активности у циљу популарисања еколошке пољопривреде у оквиру секције "Зелена економија", што је за сада на нивоу предлога плана, за који ће ми бити потребна помоћ и неких од вас, форумаша.
Поздрав из Мељака