Osiguranje poljoprivrednih useva.

Da li ćete osigurati neke useve ove godine


  • Ukupno glasača
    144
Tako sam i ja mislio pišto naša zadruga radi sa njima, a kad je doško do ptete onda svašta izmišljaju samo da ne plate. Imao sam štetu i ja i zadruga ali su isplate bile različite. Naravno velikima veliko malima još manje. Kod mene su završili.
 
I ove godine sve pohvale za Dunav osiguranje. Steta isplacena par dana nakon procene i potpisivanja zapisnika. Ne menjam ih. Jel zna neko kad pocinju da se predaju zahtevi za povracaj drzave za osiguranje?
 
Шта је било осигурано и да ли су реално проценили и исплатили штету?
 
Visnja. Steta je bila veca,ali priznaju se samo plodovi koji su oboreni na zemlju. Osteceni plod koji se jos drzi na stablu kod njih nije steta! Meni je visnja otisla u prvu klasu tako da sam zadovoljan.
 
Ako sam npr osigurao njivu broj iz katastra 1234 pod kukuruzom i kukuruz jeste na tim njivama, a vodi se da je soja ili psenica da li moze da se promeni u kukuruz ?
 
Ako si na parceli 123 registrovano kukuruz a posejao soju i osigurao soju koju nedaj Bože ošine grad od povraćaja nema vajde.
 
Pa kako da ti vrate pare za osiguranje ako je kod njih na toj parceli registrovan kukuruz a pravo stanje soja.
 
Ja prosle godine osigurao visnju,a kod njih se vodilo da je kukuruz na parceli. Kad sam predao dokumentaciju,sluzbenica je to videla prilikom unosa broja parcela. Promenili smo setvenu strukturu na toj parceli da bude visnja,sacekao par dana da udje u sistem i to je to. Povracaj mi je isplacen. Cak sam na toj parceli naplatio i stetu od grada,a jos uvek se vodilo da je kukuruz na njoj. Izgleda da oni to ne gledaju.
 
Nazad
Vrh