Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Što se tiče rovašenja i ja sam bio za to da probudim te pupoljke ali nisam baš siguran za onu metlicu na vrhu kako će se to ponašati kad krene vegetacija.Da li da rovašenje uradim sada u periodu mirovanja ili da sačekam kretanje vegetacije?kicca je napisao(la):to je jesenje plavo prskanje zimsko ide cim otopli posle zime nekoliko dana +5°C i za to koristis crveno ulje ili belo ulje +Galmin ja licno dva puta radim zimsko ali to nemora nego ovako kako sam ti napisao i da te ne boli glava
Post je spojen: [time]1295082080[/time]_________________________________________________
@bosanac
Druze okacio si dve slike lestava da ti se divimo kakav si tesar sto ne zakaci i jedno orezano stablo da naucimo nesto
@ljubek
ceo dan razmisljam o ovim tvojim sljivama verujem da je najbolje da sacekas dali ce neki od ovih spavajucih pupoljaka da krene i tako "obuce"provodnicu ako ne onda rovasenje i to je to ali obavezno moras da pokratis ove bocne grane to si trebao i ranije i resis ove vrhove provodnice opis rovasenja imas i ovde na forumu neznam tacno gde ali koristi pretragu
FruitBoy je napisao(la):@bosanac_iz_bosne
koliko ti imaš jabuka kad sad počinješ rezidbu?
bosanac_iz_bosne je napisao(la):FruitBoy je napisao(la):@bosanac_iz_bosne
koliko ti imaš jabuka kad sad počinješ rezidbu?
Nemam ja neku veliku površinu,imam negdje oko 1500 sadnica,ali sa orezivanjem u ovo vrijeme počinjem iz razloga što nemam, šta raditi pa ovo radim iz dosade.
Prednost ranijeg orezivanja je i u tome da su mi štete od zečeva svedene na minimalnu mjeru.
Naime,orezano granje ostaje na zemlji tako da zec brsti te grane,dok stabla voća uopšte ne dira,
Isto tako,struka kaže da se ovo voće može početi sa orezivanjem odmah po opadanju lišća pa do početka vegetacije.
ZIMSKA REZIDBA JABUKE ZADATAK I ZNAČAJ
Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Srbije
http://www.psss.rs/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?1000
none 73 je napisao(la):izvinite nemo da se ljutite nemogu da nadjem na forumu interesujeme gusta sadnja slive gde mogu da se posavetujem sa nekim
none 73 je napisao(la):razmisljao sam o cacanskoj rani i ocacanskoj lepotici neznam koje podloge treba da budu ali me zanima spalirska sadnja to planiram na parceli od 70 ari ali nisam siguran da li cu celu njvu zasaditi odjednom razmisljao sam da sadim u dve etape ali moram prvo da se dobro informisem da li je to izvodljivo
npr...banijac je napisao(la):Orezivanje voca ces naci na you tube sa slikom i tonom