Vec sam pitao o ovome na forumu, ali moram jos jednom. Pravim nepravilnu palmetu i grane koje obrazuju prvi sprat bocnih grana krecu skoro iz istog mesta na stablu. Znam da bi rastojanje trebalo da bude bar 10-15cm ali jednostavno samo su terale iz tih pupoljaka, probao sam i ono zasecanje kore ali nista... Zanima me da li ce to biti kasnije problem kada bude pocelo da rodi u smislu da ce se lomiti grane? U pitanju je viljamovka (divlja kruska) na 2.5m.

?.No,na to, smo i navikli, tako da ko nece da to cita ode na drugu temu itd...Bez sikiracije,Vidoje,u mome kraju se cak ne uzima seme za dobru papriku ili paradjz,ili se ne ostavlja dobro seme, za povrce ako je neko iz kuce + Bog da prosti otisao na onaj svet... Tradicija ili neznanje... ili ....Sto se tice "Mesecevog kalendara" (to je Nas "julijanski"),on se pokazao kao netacan (kasni 13 dana),zato i postoji "Gregorijanski" koji je tacniji i koji je zaista "zvanican"kalendar"..Jbg. zato i postoje prestupne godine jer Mesec svake 4. godine kasni jedan dan u odnosu na Sunce...Pa po toj logici za narednih 500 godina "mesecevih " , sa ovom greskom , mi ovde slavimo Bozic u Julu.. izracunaj pa vidi..odoh u Off, ali malo sam se trgao i setio svih nasih nevolja,slusajuci tradiciju, u stvari "polupismenih" ili ti nepismenih ljudi...Sve najbole u zivotu i citaj sta ovi pametni i obrazovani ljudi pisu...Ja njima verujem, a ne deda "Kurti" i baba "Kurani"...