Oranje

Strnjika posle 29 litara

Sutra setva
Cekala se kisa da se uzore jer ide zaredom 5-6godina psenica
Mn7FgRF.jpeg

5,6 година заредом? Какве приносе имаш,имаш ли неког већег улагања у прскање од болести и штеточина? Имаш ли проблема са жичњаком у њиву?

ovo je neka basta kod komsinice

realno prinos nikad nije ispod 4t kj
jedino sto je obavezno oranje

sejali smo nekada i po 10-15 godina zaredom(doduse onda se nije prskalo kao sada)

strnjiku sve VOLI---da sta sejes odgovara mu bilo koja kultura

Bila je kriva pre piva, posle sam upravio

A imam i ovakvog oranja, letos bila tikvica, navodnjvana veoma obilno i ostale su posledice po zemlju...
Inace ovde je proletos prvo posadjena malina ali zbog ogromnih padavina nije se primilo ni 15% tako da je kasnije posadjena tikvica i maksimalno navodnjavana jer ona trazi mnogo vode.
01b4117b6c883d0e6e22d4141bb14df4.jpg
6247d14ed3e23c0d8afcd2af761d0bc5.jpg
689e4a4d57f2ecbef14299607d8c54ea.jpg

Poslato sa ABR-NX1 pomoću Tapatoka

Priča mi danas drugar da je njegov rođak imao puno lošije kukuruze na duboko gruberisanom strništu nego na oranom... A ja taman mislio da ne orem.
Kakva su iskustva drugih? Gruber vs plug?

Samo ako je to radio na jednoj njivi pola-pola možemo da nastavimo polemiku, u suprotnom ne vredi...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Priča mi danas drugar da je njegov rođak imao puno lošije kukuruze na duboko gruberisanom strništu nego na oranom... A ja taman mislio da ne orem.
Kakva su iskustva drugih? Gruber vs plug?
Cim je prica prosla kroz 3 usta gotovo je 😀
Da je palo kise kad treba i dobio kolko tolko vestaka rodilo bi i u tanjirano.

Samo ako je to radio na jednoj njivi pola-pola možemo da nastavimo polemiku, u suprotnom ne vredi...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Pitaću direktno čoveka kad ga vidim ali vrv nije bilo pola pola.
Cim je prica prosla kroz 3 usta gotovo je 😀
Da je palo kise kad treba i dobio kolko tolko vestaka rodilo bi i u tanjirano.
Eh sad mister Paore... Pa nisam valjda ko frau Gabrijela seoski telegraf? :)
Imao sam i sam na gruberisanom (ali plitko sa krilima), i bili su lošiji a na odmah pored njivi na oranom-bolji. Ovi u gruberisanom su legli u crnu zemlju kao i na njivi 500m dalje. Na oranom vrlo malo bez obzira na lokaciju. Verovatno se koren nije mogao razviti. Tako da ne verujem da bi na tanjiranom bili dobri. Bar ne kod mene, za tvoj šor nzm. A možda je i do tipa zemljišta....

Eh sad mister Paore... Pa nisam valjda ko frau Gabrijela seoski telegraf? :)
Imao sam i sam na gruberisanom (ali plitko sa krilima), i bili su lošiji a na odmah pored njivi na oranom-bolji. Ovi u gruberisanom su legli u crnu zemlju kao i na njivi 500m dalje. Na oranom vrlo malo bez obzira na lokaciju. Verovatno se koren nije mogao razviti. Tako da ne verujem da bi na tanjiranom bili dobri. Bar ne kod mene, za tvoj šor nzm. A možda je i do tipa zemljišta....
Salim se malo.
Mislim da je imao previse vlage i nije bas razvio koren od pocetka zato su polegli.
Isti hibrid?

Nazad
Vrh