Oranje

Prekontrolisao sam pumpu letos. Nije menjao ništa samo je valjda pojačao punjenje (ako sam dobro razumeo majstora).

Bogme, dobra potrošnja. Elem, danas sam uzorao 3 jutra a za sutra mi je ostala još jedna njiva površine 1kj i gotovo za ovu godinu.

Zetor nije Dajc da troši 9 l/kj. Tu gde je potrošio 17 (ova njiva sa fotografije) sam ga baš ganjao momački, teška noga bila. Ostale njive su bile između 14 i 15 l po jutru.

Zetor nije Dajc da troši 9 l/kj. Tu gde je potrošio 17 (ova njiva sa fotografije) sam ga baš ganjao momački, teška noga bila. Ostale njive su bile između 14 i 15 l po jutru.

Ja sam toliko trosio po ha kada sam probao kako se ore sa njim. Doduse dosta je laka zemlja za obradu kada su dobri uslovi.

E a moze i kod mene da probate potrosnju :) danas bio da orem sipao 12l po kj. Jos i ostalo za spremiranje

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Oremo za žito kukuruzišta direktno bez tanjiranja,zemlja se rasipa toliko da već nevalja,tako da smo morali malo produbiti i to sve prešlo u dubine poštenog zimskog oranja...Jednostavno lepi za daske i to nam je...:ppozdrav:

Nazad
Vrh