Dobar sam sa Sinišom, JAKO dobar... Brenu je kupio s oko 800 radnih sati, nije NIŠTA radila kod njega, dvije godine malo orala uz 5136, bila u transportu, bilo mu žao da ju trga kad je našao tako očuvanu. 5136 i z-142 ostavio zetu a ostale traktore je preveo. Kaže da se u Inđiji zemlja NEUSPOREDIVO lakše obrađuje nego kod nas, da taj isti 5106 koji kod nas mora 4. sporom orati s IMT 3x14" tamo ore u 1. direktnoj bez ikakvih problema, da se on iznenadio...
E, sad, jel s traktorom nešto je ili nije u redu, ja garantiram da je, Brene općenito imaju mjenjač koji nije usklađen s težinom traktora, 1. brzina mu je kao na 577 2. brza a to ljudi koji nemaju brenu ili nikad s njom nisu radili se čude kako "jedva ide u prvoj". Forumaši su me jako dobro savjetovali da uradim prepravku mjenjača i da ga usporim i sad je otprilike kao na 577 svaka brzina, u 1. brzoj ja idem sad s 3x14" kud god hoću, na punom gasu oko 8 kmh, milina.
Kolega, sremac, nisam kontradiktoran, smao kažem što se ovdje piše, pisalo se kako se mrvičasta oranja zbijaju strašno pod snijegom a tamo gdje je bilo busenato da je sad odlično, i na to se nadovezujem kad kažem da ne znam zašto ljudi vole da se oranje pred jesen rasipa kad se ovdje na forumu piše da se takvo oranje strašno zbija preko zime? Kažem općenito, nikoga osobno ne napadam nit mi je to cilj, kako i kod nas govore kad seoranje raspe da je to "prava stvar" i da se "odlično ore" pa na proljeće tanjuraju svi ko manijaci, među njima sam i ja. Tražim plug s dugačkim spiralnim daskama već neko vrijeme ali sve mi je preskupo pa se krpam s čime imam jer nisam zadovoljan kako moj plug koji imam "razbija" zemlju, želim oranjem u jesen izbjeći tanjuranje na proljeće ali mi nikako ne polazi za rukom.
Ne znam koliko je istina ali taj isti moj zemljak Siniša koji se spominje ovdje mi je pričao kad padne kiša po strništu i to prava kiša, ne pljusak, nakon sat-dva se ide tanjurati kak oda kiša nije ni padala, da je to jednostavno takva zemlja...
Sad vi koji ga poznate fino ga pitajte koliko brzo je vršio kukuruze sa zmajem 142 da me više prestanete i za to .ebati u mozak. On je taj koji je vršio 2. pun varijator pa ga pitajte što i kako...
Strojevi su mu SVI bili uredni kad je ovdje bio, sve se održavalo VRHUNSKI ali se i teralo kao tuđe pa se često i šarafalo na njivi dugo u noć ali se i radilo...

Oranje kod Siniše 5136 1. direktna i pun gas. Kod njega je uvijek bio pun gas

Ovi kalendari su mu bili glavna fora: