Aca97
Član
Crpi psenica, mng tona tu lezi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bilo puno kise u strnjike ide jako lepo ali repiste katastrofa.Kad smo prskali od pipce krajem marta bilo jako mekano pravili tragove sa prskalicom.Auu al je ovde zapeklo, a toliko kisa bilo?
Ja sam repista odmah posle zetve isao gruberom
NAPOMENA: ova parcela nije uzorana 5godina.Ovo bas gadno izgleda. Moram ja ubaciti snimak mog oranja repice gde ce ici oped repica. To se uradilo gotovo savrseno, rasulo se kao da sam pesak orao.
I strnjista sam uzorao jer usled ustede na gorivu nisam hteo da radim gruberom 2x da bi pripremio za repicu.
Kombajn od 18t jeZemlja moze bez oranja ali kad se gazi traktorima od 8 t i vise pa kombajnima od 10 t i vise pa prskalice 1500l i vise onda se sabije i pokvari struktura i onda izgleda kao sa Maxine slike
Trebalo bi da dodjes malo u ove krajeve(ako nisi bio) da vidis kakva je zemlja u okolina vrsca.Evo ga. Parcela nije orana 8 godina. Radjeno samo gruberom na razne dubine, od 15 do 30 cm. Gazeno raznim tezinama do 17-18 t.
[video=youtube_share;K_b7UIJV8b8]https://youtu.be/K_b7UIJV8b8[/video]