Oprema za svinjokolje

Rešio i uzeo klipsaricu.Dok je mene miran.
Ja sam moju kupio prošle godine i nisam baš oduševljen primenom iste.
Kolagena creva za kulene kada su nakvašena prilikom zatvaranja, svako jedno klipsa ošteti i tu puca omotač.
Zatvaram jedan kraj dok su suva i tu nema greške a drugi kraj posle punjenja (vlažno crevo) vežem ručno.
Inače kolageni omotač fi50 kotur 600 metara košta 8000din ili u prevodu oko 13din metar, dok na pijaci i radnjama traže 40din za pola metra vezanog......
I najviše zbog toga sam je kupio.
Dobro zatvara prirodna creva sto goveđa što svinjska ona debela. Takođe najlonska creva zatvara bez greške.
39eb5263c778277a513771d8a0ee1504.jpg
f5f42e8768426fa3979fae612d43b1a8.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Da može, tu se podešava koliko klipsa da bude zatvorena na kraju vezivanja, da tako kažem.
Može da bude pritisnuta skroz jedna žica do druge, ili kada se taj štraf pomeri da ostane i do par mm između žica.
Ali bez obzira na to negde nešto "pričkilji" crevo prilikom vezivanja čak i ako klipsa nebude do kraja stisnuta i maltene spada sa creva. Opet kažem kod nakvašenog kolagenog omotača.

Ja uzeo prosle nedelje iz backe palanke, covek ih proizvodi, 250e i 1000 metaka

Послато са 23021RAA2Y помоћу Тапатока

@nebojsa100 Midec S.Pazova ulica Janka Čmelika.Zvao sam i tvog komšiju nema na stanju, imao je prošle godine za 220 evra.
Sta sam ja onda gledao kod njega i sta li sam pobrkao,a išao sam sa namerom da kupim,mesalicu nije imao na stanju pa sam hteo da uzmem klipsericu al na kraju mi bilo nenormalno da za to dam toliko para pa sam odustao,očigledno nisam nesto razumeo jer za 220e bi je kupio bez razmišljanja mnogo.

Mislim da mi je tako rekao, moguće da sam i pobrkao kada sam išao po mašinu za mešanje prošle godine a moguće da je tu prodao a ostala mu neka besna i skupa tada na stanju.
Sada je takva ista mašina za mešanje u Midecu 101.500 dinara...😱

Jedino ako je imao samo neku zajebanu klipsericu al ne kao ovu ma da opet koliko me sećanje sluzi jos je sto manja i prostija od ove bila.
Uzeo sam pre neki dan kod njega mesalicu,ista kao tvoja 650e,prošle godine bila 550 ako se dobro sećam al nije mogao da mi nabavi na vreme,ja se setio 3 dana pre nego sto mi treba da je kupim.

to sto resavate sa klipsericom ja vec godinama radim plasticnom uvezicom. radim obicno u 50mm kolagenskim crevima i nikada nisam imao problem recimo da je skliznula ili slicno. na gornji kraj isto nju stavljam ali provucem konopac vezan u krug precnika 15 ak cm za koji posle vesam nadeve

Ne bih da vam kvarim volju, ali zar ne postoje neka klešta koja bi za mnogo manje para uradila isti posao?
Ovo ovako sjajno sve kad vidim, deluje preskupo. Mislim ne znam koliko tih kolena pravite, ali sigurno da ko god ga je kupio pravi mnogo i bez te sprave život bi mu bio mnogo komplikovaniji.

Ja se ove godine samo nadam koncu koji ne puca. Pa ako može preporuka. Pošto pravi kudeljni izgleda samo iz Jovanjice može da se naruči.

Ne bih da vam kvarim volju, ali zar ne postoje neka klešta koja bi za mnogo manje para uradila isti posao?
Ovo ovako sjajno sve kad vidim, deluje preskupo. Mislim ne znam koliko tih kolena pravite, ali sigurno da ko god ga je kupio pravi mnogo i bez te sprave život bi mu bio mnogo komplikovaniji.

Ja se ove godine samo nadam koncu koji ne puca. Pa ako može preporuka. Pošto pravi kudeljni izgleda samo iz Jovanjice može da se naruči.
Probaj sam da zatvoriš napunjeno crevo klještima a probaj klipsericom pa nam javi rezultate. Samo će ti se kazati....

Nazad
Vrh