Oprema za svinjokolje

Мене плаши да са омамљивачем слабије искрвари?
Исправите ме ако грешим?
Kažu da kad ispusti određen deo krvi isključiš omamljivač da izbaci ostatak krvi.
Ja iskreno ne verujem u to jer mislim da ta strija ne parališe srce nesretne životinje.
suprotno

ako se ne zakolje kako treba zma da zivi posle sruje jos pola sata lagano

nazalost bio kod takvih slucajeva nekoliko puta
Ključna reč "ako se ne zakolje kako treba". Ako se ne zakolje kako treba nije ni bitno šta si joj radio pre toga. Skoči na noge lagane bez obzira na metodu :)
Mnogo je lakse sa strujom ali... Sa strujom nam se desavalo da bude krvi na kuku, mislim da od naglog stezanja misica dolazi do pucanja pa se tu stvori krvarenje.
To se dešava kad je struja prejaka. Ne može isto za šilježe i za krmaču od 300+ kila.

Kažu da kad ispusti određen deo krvi isključiš omamljivač da izbaci ostatak krvi.
Ja iskreno ne verujem u to jer mislim da ta strija ne parališe srce nesretne životinje.

Ključna reč "ako se ne zakolje kako treba". Ako se ne zakolje kako treba nije ni bitno šta si joj radio pre toga. Skoči na noge lagane bez obzira na metodu :)

To se dešava kad je struja prejaka. Ne može isto za šilježe i za krmaču od 300+ kila.
Od pistolja ni jedan nece da ustane,klao ti njega ili ne

Pa desava se ali zamenis metak ili drugi pistolj odmah i reseno

Pre 10tak godina kod komsije 5 metaka i nista,na kraju sekirom i to kad smo promasili skroz ona pala

Mozak bio kod usiju skroz gore,bila oko 8-9godina krmaca

Ма нема најеба напоље на дворишту где је земља и рокај. А где ћеш крупном сачмом на свињу, тек је то најеб и сјебеш месо. И мали ЛР одради посао кад је пукнеш у петокраку леже као покошена.

Nazad
Vrh