Oprema za svinjokolje

Gde bih mogao da kupim orginalnu Porkert 22. Ima na kp ali možda su kopije? Imam i ja klipnu muzilicu pa bih sastavio da probam. Kako ste spojili reduktor sa mašinom, elastična spojnica, kardan ili nešto treće?
 
Mašina za meso PORKERT 22 original
Da li je ovo original Porkert? Ja spremio neka 2-3 reduktora i par motora pa da se sve sklopi do klanja. Ali kad rekoste da može i muzilica, još bolje. Dugo već stoji neka stara u ćošku sa ispravnim motorom i reduktorom pa ću onda prvo sa tim pokušati.

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока
 
Ovako sam napravio,Porkert 32 i motor sa reduktorom(od aluminijuma).
a1d7e3c86c6790b6467610aa98aba41a.jpg
35d1ccd356b8c7e075c680def54fe083.jpg
8d2de2ab4bf20beabc180ee909235109.jpg


Sent from my HTC U12 life using Tapatalk
 
Treba da jeste, imam i ja takav. Dobro radi. Inace najbolja kupovina opreme mi je bila pre par dana testera lisicarka, preseces svinju na pola bez muke. Uzeo za 3500 na limundo, vredi svaki dinar.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
 
Ne znam kako se zove ovo šilo
ali mi pravimo od šrafcigera koristimo za kačenje kanapa na meso, proteraš zakačiš manilu (kanap) izvučeš
Baš sad zetu pravio to sajlu kotlanku i dugačku kuku za brener
1c7486e1958308340378d44455aaedeb.jpg
011bcaffb2a4136fa2720c5c10f348f3.jpg


Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora
 
Uzeo sam neku polovnu skroz metalnu u A kad sam išao verovatno iz nekog marketa, čovek je imao i vitrine i mašinu za mlevenje koju žalim što nisam uzeo mislim da sam je platio oko 15_20e super radi sve seče !!
Drugar je kupio novu plastičnu kod nas platio oko 100e to je njesra!!
Npr njegova nemože da seče tvrdo suvo meso, tvrdu slaninu sa korom!!


Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
 
Luka,
na koji način skidate polovice. Dio po dio ili cijelu polovicu odjednom. Pitam zato jer gore visi u sredini i ako se jedna polovica otkači druga se spusti za pola širine nosača, a ako se podigne više, onda je teško ovu prvu otkačiti. Ove godine smo podizali flašencugom i imali sam taj problem. Predložio sam da drugu stranu nosača vežem lancem za gredu gdje je okačen flašencug, ali nisu htjeli slušati pa je onaj koji se nosio polovicu malo više patio.
 
Ako je nama radimo onda u komadima
Ako je prodato u polutkama onda ne presečeš skrou ostaviš 3_5cm na njušci da ne isečeš i nema da se klati, skineš celo obično u auto prikolicu ili karavana ili na astal spustiš polako da neko vuče glavu da legne!
Ako baš hoćeš posebno skupiš papke ne sredinu čengele, mi kačimo na tetive i odsečeš tetivu od prve koju skidaš, a drugu skineš sa čengelom!!


Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
 
Hvala Luka. :ppozdrav:
To je prednost ovakve čengele. Ja imam ovakve kao na slici. Vješa se kukama u rupe i za tetive, a u koje rupe ovisi i veličini svinje.
 
Nije stvar čengele već težišta
Kad jednu polutku skineš druga oće da prevagne, ali nemože da sleti,tj da se otkači
Ne vide se najbolje krajevi na slikama


Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
 
Nisi me dobro razumio. Nisam ni mislio da će se otkačiti. Upravo to da prevagne i spusti se za cca 40-45 cm je problem. Ako se tetiva prereže onda druga polovica naglo prevagne, a ako se hoće normalno polako otkačiti onda prvu treba za tih 40-45 cm podići u vis. Ako se druga strana veže da se ne može spustiti više od 5-10 cm tih problema nema. Kod dizanja rodom trebalo bi čengele prije skidanja prve polovice zakrenuti za 90°i privezati kraj koji gleda prema rodi.
Ako budem živ, iduće godine se bude radilo po mome pa makar bilo i lakše.

Dizanje flašencugom je elegantno kao i sa rodom. Ovako smo radili prošle godine. Padala je kiša pa smo radili pod krovom.
 
Biće full, ćale ima takav sličan samo PVC doneo iz HU pre 25_30g još je u funkciji
jedino se skida za punjenje

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
 
Nazad
Vrh