Oprema za svinjokolje

Oštrim sam...
25-30 godina...
Nekada ručno okretao tocilo, danas imam dvostruko, grublje, finije, na struju, naravno...
Posle ručno, gladalicom, masatom, izvučem "žicu", i to je sve..
Prestao sam uslužno da oštrim pre 5-6 godina,ljudi su postali bezobrazni,bezkarakterni,ništa im nije dobro,skupo im,uradim pa neće da plate,ko da su to neke pare, bruka, e kad je tako, oštrite drugde ili sami...
Ponekad naoštrim nekome ako me lepo zamoli... 🍺
Skoro sam oštrio kuhinjske noževe tašti mog kolege sa posla, to je bio šou...🤣

U tom grmu leži zec... 😃
Isekla se tašta, završila na Hitnoj... 🤕
Veli, lepo joj je rekao da su noževi oštri, OK, ponašala se kao da su "oštri", navikla na "oštrinu" drugih "oštrača" i gadno se posekla..
Ne pokušavam da se hvalim, stvarno brutalno odlično naoštrim ...
Još joj je rekao da ne mora da plati oštrenje, džabe je, a stvarno nisam ništa naplatio,rekoh, probijam se na novo tržište, neka bude "reklama" oštrenje...🤣
Posle ga zajebavali da je hteo jeftino tašte da se reši...🤣
Plače "kafućino" aparat, kreći, vadi novčanik da popijemo za taštino brzo ozdravljenje... 🍵

Mi smo imali sada već rahmetli komšiju koji kada naoštri noževe, obavezno moraš da se vratiš nazad da ih malo istupi ako ne misliš da napraviš masakr u kući. 😂

Pravio sam stišnjenu šunku i baš je dobra.
Sada bi povećao količinu a ne kuva mi se u rerni.Jetrenu paštetu sam pravio, recept je iz ove teme od člana Bubiša, bude vrhunski proizvod ali je poželjno imati kuter jer bez obzira što je mleveno na rešetku od 2mm nije baš homogena smesa kao ona industrijska i osete se sastojci.Kuter to umesi, samelje i zamaskira a baš nemam želju da ga kupujem.Ako se nekome jede pašteta neka kupi Argetu, Carnex ili koju već i to je to.

Nazad
Vrh