Sava21
Član
kod mene je slucaj da su tokom cele god u ovcarniku,ali je on dobro proveren i osuncan i od jesenas cupaju jedna drugoj vunu i pojedu je.vuna u stomaku moze da napravi problem,o tome sam citao,a i ruzno ih je videti onako golih ledja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam nikada imao u svom stadu ovu pojavu (stari ovcari su za to koristili izraz "ovce se pasu") ali sam imao priliku da je vidjam u drugim stadima.Dijagnoze od strane strucnjaka su bile razlicite a svi za koje znam da su imali ovu pojavu su je eliminisali upotrebom stocnih lizalica i to malo kvalitetnijih. (Ocigledno da je u pitanju neki mineralno-vitaminski nedostatak).Sava21 je napisao(la):ljudi,ja i dalje imam problem sa cupanjem vune kod ovaca.kao sto ste mi rekli ubacio sam im dovoljno jodirane stocne soli u hranu,a dodajem i 3% vetzavod zemun premixa za krave i 1% kostanvit-a,dajem im lucerku,livadsko seno i sojinu slamu,a od koncentrata mesavinu kukuruzne prekrupe,sojine sacme i stocnog brasna,ali one i dalje jedu vunu jedna drugoj.sta da radim?
kolega,ja sam imao taj problem,imam ga jos uvek,a ti najbolje procitaj detaljno celu temu,pa nam onda izlozi svoj problem,ako ne pronadjes odgovor na svoje pitanje.Petrovo je napisao(la):jeli iko od vas imao slucaj da ovce jedne drugoj jedu vunu![]()
Petrovo je napisao(la):pitam da li je iko imao ovakav slucaj i sta preporucujete kao lijek![]()