Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nesto ste zabrljali ovaj 5830,sa 20% vlage ne bi bilo toliko sasusenje kako ovi eksperti racunaju...
Zaista fenomenalan rod,sto bi se reklo prelivaaa.
Ne mislim na to,pise 14,3 t/ha sa 13,x vlage,a 13,4 t/ha jusa,nemoguce 900 kg odbitka.
Nešto mi čudno ovo svođenje vlage, ponaročito onaj zadnji, dekalbovci su to, kod njih sve može.
Sklop pri brzini setve od 10km je 58000 biljaka koje su lose rasporedjene a sklop pri 5.8km je 64000 koje su dobro rasporedjene.A kažu nije bitan sklop, bitnija je ujednačena dubina setve. Eto nam dokaz da možda i nije tako. Na koju gustinu si išao sa tim 30.500? Je l je bila očigledna razlika u sklopu zbog brzine?
Sklop pri brzini setve od 10km je 58000 biljaka koje su lose rasporedjene a sklop pri 5.8km je 64000 koje su dobro rasporedjene.
Definitivno masina nije povukla semena dovoljno sto je uticalo sigurno na prinos,ali tamo gde su skupljena zrna na 16-18cm jedno od drugog a razvuceno posle drugo zrno na 35cm nije moglo da se bori cak i u ovakvo dobroj godini.
Dok pri maloj brzinu su odstupanja u razmaku jako mala.
I ja sam ovo primetio,kod mene je malo drugaciji problem,mislim da su mi raonici na masini zadebljani iako su menjani predprosle sezone,zrno se zbog inercije jos malo kotrlja kroz kanalic i imam neki blesavi raspored,pomagao sam Shaletu pre neki dan da poore i video da je kod njega mnogo bolji sklop.Kojom masinom je ovaj ogled sejan?