Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako se daje ivermektin? Bukvalno pod kožu ili onako plitko u meso?Е код храњења праве велику грешку. По залучењу треба дати крмачи да једе колико хоће, неће добити упалу вимена. Без квалитетног и обилног оброка нема еструса и стварања јајних ћелија. Код хране слабијег квалитета убацује се свињска техничка маст могу чак и чварци само да храна има пуно енергије. Може се и дати витамин ад3е али он је проблематичан код давања, може доћи до шока организма. То што су прасићи добијали пролив више говори о квалитету хране и компонената. Иначе 5-8 кг хране дневно је нормална конзумација, битно је да крмача увек има хране испред себе и да једе по вољи. Вода је јако битна код стварања млека. Помије и остаци хране никако. Сад ће неко рећи"а како су некад све јеле" е то је било некад кад су крмаче прасиле 4-5-6 прасади и гајиле их 3 месеца. Данашња генетика није за традиционално држање већ за интезивно држање. А то захтева пуно протеина и избалансирану исхрану.
Ивермектин(суботички или још боље пфајзеров) иде 1мл/33 кг. За прасе од 8-10 кг треба 0.2-0.25 милилитара обавезно под кожу. Каренца је 28 дана. Даје се одмах по залучењу и по прескрипцији покрива животињу 6 месеци. У пракси у вр' главе 4 месеца. Ово важи за суботички. Остали који се пакују код нас су жали боже пара као воду да дајеш. Покрива екто и ендо паразите(у животињи и на животињи) као и шугу.
Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
OK, kad je naj bolje krmači dati pre pripusta ili pred prašenje? Prasići su odbijeni i imaju od 13 do 15 kg dali dati i njima odma ili sačekati malo da imaju bar 20kgБоде се у врат али не под правим углом као кад се даје у мишић него под углом од 45°. Игла треба са се помера под кожом кад се правилно убоде.
OK, hvala hvala hvalaНајлакше на залучењу, лако за држање и не треба пуно ивермектина. Каренца је 28 дана ако случајно иду за клање треба водити рачуна.
Код крмача се даје између 14-21 дан пре прашења. Ако је нека проблематична може и са 60 дана супрасности(више од пола гравидитета).
Треба избегавати ивермектин у првих 30 дана супрасности.