Obuka za profesionalne korisnike sredstava za zaštitu bilja.

Koji je bolji filter za prskanje abek 1 ili ABE 1?

Sada kada ste spomenuli filtere, trebao bih ga i ja menjati, dugo je proslo godina....vidim da ih ima bro i sve razliciti sajtevoti, je l su to sve isti ili ima i fejk stvari pa se mora paziti? Cene su tu negde

Ima mnogo originalnih. Jeftini su sada, dosta ih dobijaju u Boru, pa se prodaju.
Najbolja kombinacija je, kako je kolega već napisao - ABEK2/P3. Međutim, dvojka se teže nalazi na tržištu. Gledaj rok i ocene na KP.
81aa828a6cebda315d6140f0c8711d7f.jpg

PS - I nemoj čekati (mnogo godina), menjaj to minimum jednom godišnje, a predfiltere svako prskanje. Jeftino je to, a kupuješ malo zdravlja (kada već moramo da se trujemo).

Na te predfiltere sam skroz bio zaboravio iskreno i da postoje i da se menjaju, preporodio sam se od kad sam uzeo tu masku bio pre par godina i nasao sam sajt napokon gde sam je uzeo + filter naravno, al vidim da su na kp povoljniji. Uzecu i te predfiltere, hvala na savetu sve si u pravu

Ima mnogo originalnih. Jeftini su sada, dosta ih dobijaju u Boru, pa se prodaju.
Najbolja kombinacija je, kako je kolega već napisao - ABEK2/P3. Međutim, dvojka se teže nalazi na tržištu. Gledaj rok i ocene na KP.
81aa828a6cebda315d6140f0c8711d7f.jpg

PS - I nemoj čekati (mnogo godina), menjaj to minimum jednom godišnje, a predfiltere svako prskanje. Jeftino je to, a kupuješ malo zdravlja (kada već moramo da se trujemo).
Kolege,koje maske preporucujete kada smo vec u ovoj temi?

Ne daj boze da se otrujete pesticidima koje koristite kao jedan moj komsija. Onda cete bez problema dati pare za lecenje i to i vise nego sto je Spring skafander.

Zdravo svima :) zna li neko mozda koja je procedura ako imam diplomu zastitara bilja (fitomedicine)? Trenutno nisam clan gazdinstva, ali ako bih se prijavio kao clan, koja je procedura sto se tice sertifikata jer u mom slucaju se ne polaze obuka. Neko mi je pominjao da bi se platila neka taksa oko 500-600 dinara, ali nisam naisao na konkretne informacije vezano za to i da li clan gazdinstva mora da bude prijavljen na istoj adresi kao i nosilac gazdinstva? Pozdrav

Ja normalno kupio hemiju, ne traže. Uzimam u poljapoteci gde sam i predao pšenicu pa skidaju sa stanja jer para nemaju da mi plate
Kad sam čuo da će trebati sertifikat, hteo sam i zvao pss u Šapcu i rekli su da oni neće organizovati polaganje. Više se nisam ni interesovao. Što bih gubio zaradu na poslu ( plata je od učinka ) i vozio se u neki drugi grad i plaćao ako već ne mora.

Neće tražiti sada, ali po svemu sudeći od 01.01.2027. će biti neophodno da bi mogao da se prijaviš za podsticaje. Ministar je najavio da će ove godine prolaziti fiskalni računi koji nemaju ukucan BPG na sebi, ali to znači da od sledeće godine to neće biti slučaj. Verovatno planiraju da integrišu sertifikat u sistemu eagrara i da će po BPG sa fiskalnog automatski biti opravdana sredstva za podsticaje. No, mislim da bi najbolje bilo da poljoprivrednici prilikom polaganja obuke za sertifikat dobijaju plastificirane kartice sa potvrdom o položenoj obuci i BPG (kad se već plaća 30 evra). Po mojim informacija lokalne PSS treba da izvode te obuke, iz kog razloga to ne rade, ne bih znao.

Kod nas se organizuje zvali su me za 23 April, ici cu mada I dalje mislim da je to cista glupost ,verujem da ti predavaci nikad nisu seli u traktor I korististili prskalice .a hemiju u apoteci ce moci da kupi bilo ko ko ima polozen ispit ne vezano iz kog je gazdinstva samo teba da prijavi da uzima hemiju za moje gazdinstvo...
Ja recimo imam 5 hektara zemlje I tri prskalice dve ratarske I jedan atomizer I sta sad treba da atestiram sve tri koje rade tih 5 hektara zemlje , a verujem da ni jedna ne moze proci atest iako su ispravne al su stare I nesto ce sigurno naci,
Trebalo bi to malo drugacije regulisati pa I kamion koji vuce 1 tonu I onaj od 20 tona nema istu registraciju....
Vracaju nas na to da opet krsimo zakon I da prijavljujemo da radimo sa prskalicama do 100 lit jer za njih ne treba atest...

Sertifikat je jedno , a atest prskalica (najavljeni) je drugo, cuo sam da ce sertifikati zaziveti kad bude 80% polozenih, sta god to znacilo

Nazad
Vrh