Obrada metala

Malo rada posle zimskog sna.
35i88sl.jpg
2virvk2.jpg
 
Nadam se da lici, mada ovi nece biti za setvospremac, nego za drljacu koja bi takodje tebala da izadje iz kucne radinosti (nesto poput one koju ima clan paorpaor)
 
Moj drugar je skoro kupio strug ali mu fali tabela za narezivanje navoja. Postavicu slike pa ako neko ima slican zamolio bih ga da slika (valda brzine?) te tablice.


142c6zb.jpg


5214hw.jpg


Ovaj strug je mnogo star ali nije bilo para za noviji mada on kaze da radi ok.
Post je spojen: [time]1271965295[/time]
_________________________________________________
 
@ peto1
Hvala ti puno :ppozdrav:


Ovo mi je jubilej 100-ta :veseljak:: ::vino::
Post je spojen: [time]1271978215[/time]
_________________________________________________
 
Nisam video ovu temu, stvarno je :D
A sto se tice obrade metala to moja porodica radi vec 30 godina.... Imamo malu firmu, poseduje 4 struga (univerzalna), 2 glodalice i ostalu masineriju. Mene to ne zanima pa tamo slabo i zalazim ali ako nekome mogu nekako pomoci neka kaze.... :ppozdrav:
 
Zoran Kostović je napisao(la):
@Dukanac
Kako ne zalaziš tamo? Pa to je čitavo bogatstvo...

Zoki slabo zalazim jer ne znam da radim na tim mašinama tu je ujak glavni i odgovorni, strugar je vec 35 godina.... A kad trebaju da se urade crteži tu sam, i kada je terenski rad pošto se sada dosta rade ograde od prohroma... :ppozdrav:
 
Ljudi meni je pukla viljuska na skuteru,zvao sam nekoliko radnji i niko nema,jedini koji imaju su generalni uvoznici ali ni oni nemaju za moj,vec za slican pa se da preurediti,sad se razmisljam koliko bi bilo pametno da zavarim moju jer je pukla skoro na fabrickom varu. Da napomenem mogu unutra ubaciti jos jednu cev da ojacam.
Prosle sam nedelje narucio ali ona jos uvek ne stize,pa sve vise kapiram da moju zavarim.
 
Zavari baća ali vidi kod nekog varioca da ti zavari sa bazičnom elektrodom jer kod klasične hoće da puca dalje ako ne i na samom varu
 
Ako ni sutra ne stigne onda ide na varenje,samo se moram dooobro raspitati kod dobro vari,evo gde je pukla...
mj2stk.jpg

2vj7ng9.jpg

Mada sam mislio da mi ovi moji urade sa...e bem li ga kako se tacno zove onaj aparat sto ima zicu tanku i co2,a mozda i klasicni co2 koji ima 2 boce.
 
To može dosta dobro da se zavari sa co2 aparatom.Ja sam mislio da ti je pukla baš na cevi.To je sramota kako su u fabrici zavarili.
 
Jeste cev je pukla ta cev ide i dalje i zakucana je onim bolcnom,samo je cev pukla tamo gde su navarivali prsten.
Ja sam mislio da sad izbijem bolcni i onda roknem cev i sve u kompletu dooobro zavarim.
 
Da,da odradi kako treba jer da su oni tako uradili ne bi ti sada imao problema jer se ceo prednji kraj drži na tome i ne daj bože da se odvali i otpadne u vožnji. :udri:
 
2nusidf.jpg

malo dadopunim onaj prosli post,jesen sve blize al se ni ja nedam.Fi 150mm,L-8.9m, h-6m
 
Nazad
Vrh