Odg: Ozivljavanje starog vocnjaka !!!!
@prezalj
hvala na ukazanom poverenju.
Pa vidi ovako, pročitao sam šta je moj kolega Dragojlo napisao i mogu ti reći da bih se samo složio s tim. Da sam umesto njega pisao, verovatno bi tekst bio sličan, ako ne isti!
Znači, prvo bi trebalo da izračunaš rentabilnost ovog voćnjaka. Ako si voljan da radiš i kolko-tolko vratiš to u život, prvo što treba da uradiš je da uvatiš i naoštriš makaze i kreneš da režeš. Dragojlo ti je napisao šta treba da uradiš. Znači, prvo moraš da znaš šta zapravo možeš formirati, koji uzgojni oblik. Znaj, na veći rod ove godine ne možeš računati, bez obzira što su to velike biljke. Skrati te voćke na neku pristojnu visinu, poibacuj vodopije, ostavi relativno mlade grane kao osnovne. Kasnije okopaj, a možda bolje da isfrezuješ prostor oko i između voćaka. Ako imaš stajnjaka, isti rasturi. Količina nije bitna, sa time ne možeš pogrešiti. Jako ti je bitna zašita. Uradi dobru zimsku zaštitu ili ranu proletnu, kako uzmeš već, ona ti više dođe kao preventivna. Ako nju odradiš dobro, sigurno će ti biti manji problem održavati voćnjak zdravim u kasnijim fazama.
Za sve što ti nije jasno, javi se, pa ćemo ti objasniti!
pojasni mi ti to malo!
@prezalj
hvala na ukazanom poverenju.
Pa vidi ovako, pročitao sam šta je moj kolega Dragojlo napisao i mogu ti reći da bih se samo složio s tim. Da sam umesto njega pisao, verovatno bi tekst bio sličan, ako ne isti!

Za sve što ti nije jasno, javi se, pa ćemo ti objasniti!

Post je spojen: [time]1295300019[/time]
_________________________________________________futurefarming je napisao(la):FruitBoy, jedan od bioloških preparata, ima ih još..., kao što je omegapn rekao i đubrivo i insekticid.![]()
pojasni mi ti to malo!