Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel moze kod oblacinske na 2.2m rednog razmaka da se ostavlja piramida ili mozda vreteno sto bih izbegao a vaza nece stati na tom razmaku? Hvala
Imam stare visnje hektar na 2.7m vaza i hektar na 2.7m vreteno i kod vretena moze i mnogo gusce, moze i na 1.5m. Citam na netu da je preporuceno 1 do 1.6m za vreteno ali za piramidu nisam nasao a sadio bih na 2.2m zbog broja sadnica koji je veci i zbog ostavljanja mogucnosi masinske berbe. U mom kraju skoro svi novi zasadi su na 1.5 do 2m. Mislio sam da mi kaze neko ko ima piramidu da li je izvodljivo jer smatram da bi sa takvom krunom i ovom gustinom sadnje prinos bio najveci. Inace iz mog iskustva vreteno daje ujednaceniji prinos kroz godine od vaze.
Cudi me da si se odlucio za Sumadinku? Dali si razmatrao Madjaricu Erdi botermo ona je rana sorta, Sunadinka ipak stize kasnije?Ja sam ovih dana sadio na 2.2m šumadinku, a na 2 metra oblačinku, i imam nameru da ih formiram na vreteno. Mislim da za druge oblike, ipak, nema mesta.
Ja planiram moju na 2.3 m da formiram na piramidu.Jel moze kod oblacinske na 2.2m rednog razmaka da se ostavlja piramida ili mozda vreteno sto bih izbegao a vaza nece stati na tom razmaku? Hvala
Veliki pozdrav svima, sad za vikend sam u blizini kuće zasadio raznog voća, gdje sam imao mjesta.Posadio sam: 3 dunje champion, dvije višnje, lijesku istarsku duguljastu, dvije jabuke gloster, dvije jabuke jonagold, dvije jabuke idared, krušku junsku ljepoticu, dvije breskve dixired, dvije kajsije bergeron i trešnju burlat.Pošto ništa ne znam o orezivanju volio bih im kroz godine formirati piramidalnu krunu, da ipak na nešto liče, pa me zanima, čitao sam da se za piramidalnu krunu sadnice skraćuju od 60-70 cm od zemlje, dal ću pogriješit ako ih sve skratim?