Objekti za smeštaj mehanizacije

Ja sam dodatno armirao sa komadima armaturne mreze, cini mi se samo u donjoj i gornjoj zoni na po ~10cm odozdo i odozgo..

Ja razmisljam sto kazes da uzmem armaturnu mrezu 6mm posto je vec imam i da celom visinom pustim, ali koliko sam shvatio rade ljudi i bez toga i nema problema.

Rade i bez toga, rade i sa postavljanjem mreze svuda u krug kao kocku naprave od mreze.. Kako ko voli :D
Meni licno je na primer bitnije povezati stope nego nesto znacajno armirati stopu.. Uzeo sam gotove binore, iskopao 20x20 cm kanale i zalio ih betonom. Ne kosta mnogo a znaci..

Za moj objekat su iskopane rupe za stope 60x60x70 i pripremljene anker ploce sa armaturom 12-icom. E sad mene zanima da li je potrebno te stope dodatno armirati ili je dovoljno i ovo? Inace je zemljiste stabilno, pri dnu rupa se pojavljuje siga, znaci tvrdo ko kamen.
Inace imam ukupno 8 stopa, duzina objekta 9m, sirina 8m.
screen shots
Ja sam isto radio rupe 60 60 ali 80 dubina. I stavio dva reda horizontalno mrezu armature. Da ne puca beton u tom smeru prilikom nekog slaganja.

To sa horizontalnom mrezom u stopi kod mene nije izvodljivo zbog ovih armatura 12-ica koje sam zavario za ploce. One formiraju da tako kazem stub 20x20x60.

Nazad
Vrh