B
brundalo
Guest
bokuman je napisao(la):brundalo je napisao(la):Ja cu sad radit novu stalu. Istina van sela ( jebe me turizam-zabranjeno u selu. Najmanje 800 metara od prvih kuca po propisu) Mlikaru cu napravit u sklopu kuce.
Sto se tice nacrta i ideja pogledaj ovaj link www.sheepandgoat.com
Moj kolega u Krizevcima ima objekat 20x14 metara sa 3 ili 4 metra hranidbenog hodnika + prostor za muzu a mljekara je u kuci. Napominjem da mu je to objekat za nekih 100 koza +3 jarca(posebni boxovi u stali). Objekat je izveden kao sam svoj majstor sa betonskim podom i zeljeznom konstrukcijom, sa sendvic panelima za zidove i krov (6m visina). Temp zimska 12 stupnjeva a max ljetna 22. Ventilacija prirodna. Uglavnom hotel. Kostalo ga je oko 30000 eura u samogradnji
Sto se tice ishrane samo nemojte hranit koze silazom i losom sjenazom. Za sjenazu obavezno upotrbljavajte strizne kose. Sto se tice silaze ona izaziva listeriozu i bjezte od toga ko vrag od tamjana
Nedaj bog da van bude zemlje u tome ali otvori temu ishrana pa cemo se lako nac na istoj valnoj duzini![]()
Svaka cast vama i vasem prijatelju ali kad dodate na tih 30.00 eura i stado i ostalo kada ce te pare izvaditi, vidim da postoje jos veci ,,lugjaci,, osven mene
Pozdrav Boban
E moj Bobane jedino mi "ludjaci" i mozemo uspit u tom poslu. A onih 30000 Eura ti je samo kap u moru. Meni prijatelj sad obnavlaj mljekaru i samo apartura kosta 30000 eur. Objekt je sklopija prije par godina. Ja pricam o cijenama u samogradnji - sam svoj majstor. A sta mislis da je sve bilo placat