Najbolji način za ožiljavanje reznica iz moga iskustva je pod flašom.
Potrebno je odrezati donji deo flaše, izbušiti rupe kako bi pri zalivanju oticala suvišna voda, staviti zemlju, pobosti reznice biljaka, zaliti i pokriti sa gornjim delom flaše ne stavljajući zatvarač.
Na slici su reznice pasiflore koje sam stavio na ožiljavanje.
Za nedelju dana su pustile korenje
Nekoliko dana ih privikavam na suvlje okruženje prvo postepeno skidajući gornji deo flaše, a zatim još nekoliko dana ih držim nepokrivene
Nakon toga ih rasađujem.
Mnoge vrste sam ovako ožilio, bez hormona i veoma efikasno, jasmin, brunfelsie, lantane, hibiskuse, kalistemon...
passiflora caeurela trenutno cveta, nakon cvetanja i nju ću orezati za ožiljavanje, kao i passifloru alardi od koje sam već ožilio nekoliko reznica (na slici).
Potrebno je odrezati donji deo flaše, izbušiti rupe kako bi pri zalivanju oticala suvišna voda, staviti zemlju, pobosti reznice biljaka, zaliti i pokriti sa gornjim delom flaše ne stavljajući zatvarač.

Na slici su reznice pasiflore koje sam stavio na ožiljavanje.
Za nedelju dana su pustile korenje

Nekoliko dana ih privikavam na suvlje okruženje prvo postepeno skidajući gornji deo flaše, a zatim još nekoliko dana ih držim nepokrivene

Nakon toga ih rasađujem.
Mnoge vrste sam ovako ožilio, bez hormona i veoma efikasno, jasmin, brunfelsie, lantane, hibiskuse, kalistemon...
Post je spojen: [time]1270043191[/time]