Novosadski sajam 2011- priprema

dicki

Član
Učlanjen(a)
1 Apr 2009
Poruka
841
Lokacija
Sirig
Predlozio bi da se organizujemo i definitivno POLJOINFO predstavimo na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.
BLIC vizija:
1. Da se prijavi dobrovoljac koji ce se raspitati o ceni zakupa prostora na sajmu.
2. Da CAS-POSLA iskupimo potrebni novac koji bi se jednim delom vratio POLJOINFO-u od:
2.a. Prodaje nekoliko vrsta [velicina] nalepnica,majca, kacketa,privezaka za kljuceve, upaljaca [ dodajte predlog ].
2.a.a. Sredstva za realizaciju moraju biti prikupljena do 10.2.2010. Na sl. nacin:
- Odrediti glavnog blagajnika-racunopolagaca.
- Otvoriti racun
- Bez-povratnom donacijom od 1000 do 10000 din.
- Donacijom koja se vraca u celosti naj kasnije 10 dana po zavrsetku sajma u iznosu od 5000-10000 din.
3. Da na standu izlozimo pored gore pomenutog neke nase proizvode [ spakovane u vrecice od na pr. 3kg. sa logom POLJOINFO ] kao sto su: kukuruz,psenica,soja,jecam... neka saksijica sa cvecem [dodajte predlog i prilozite nesto sto imate ].
3.a. ''Eksponati'' bi se prikupljali na 6-10 mesta kod dobrovoljaca,pakovali u vrecice i 7 dana pre sajma dopremili kod dobrovoljca u glavni ''sabirni centar'' [ dodajte predlog ]. Oni kod kojih bi se prikupljali ''eksponati'' bi preko foruma izvestavali o vrsti ''skladistenog'' da ne dolazi do dupliranja.
3.a.a. Po zelji prilozioca skuplji ''eksponati'' moraju biti vraceni AKS-om na teret prilozioca [ to je priloziovcev doprinos forumu od 200-300 din]
4. Da se prijave ili odaberu po 3 clana za svaki dan trajanja sajma od kojih ce jedan doci i sledeceg dana radi ''papirologije'' nakon cega ce [ ODMAH] na racun FORUMA u banci uplatiti novac od predhodnog dana i o tome obavestiti glavnog blagajnika privatnom porukom [ foto-kopija i dostava dokumenta postom ].
5. Potrebna sredstva [ 2oo majci, 250 kacketa, 300 upaljaca 100 privezaka 200-300 nalepnica, stand...]

350000-400000 din. grubo racunato
Ako diskusiju razvodnjavamo demagoski, sa ne odmerenim salama i uskocicama od sajma nema nista.
kONSTRUKTIVNO izvolite... ::traktor::
 
Kako sam jedan period radio sa firmom koja radi sajamske standove, mogu da dobijem najbolju ponudu za stand na trzistu :ideja:
Grubo cifre izgledaju ovako:
Stand oko 22e/m^2 - ova cena je za sajam nakita koji je odrzan u NS ove jeseni. Posto je za poljoprivredni sajam konstrukcija prostija, cena moze biti samo manja + ja kao bivsi radnik mogu da dobijem dodatni popust.
Zakup prostora jako varira od hale, do hale, kao i od velicine standa... ovde su cene, pa svi mozemo da vidimo
http://www.sajam.net/live/digitalAssets/67011_Mps_izlaganje.pdf

Sajam se odrzava od 14. do 21. maja 2011.
Ja cu tad biti u Americi, ali dok ne odem tu sam da pomognem...
 
Dao sam predlog kako... Uz predlog, dajem 3000din. bespovratno, uz napomenu da radim 6,5 jutara zemlje, tako da nije ne izvodljivo. Mogu se prihvatiti i neke nabavke - necega od nabrojanog ili sl.
Nego... rukavice na ruke, pa ruke u dzepove [ nece zmija da ujede, samo bude malooo neugodno ]. :cao:
 
Dobra ideja, spreman sam da ucestvujem sa donacijom, treba probati i sa donacijama kod neke NVO i Ministarstva poljoprivrede.

Mi smo (Udruzenje pcelara Opstine Batocina) pre nekoliko godina dobili donaciju od USAID u vidu opreme, a tada su nam nudili i zakupe standova na nekim sajmovima, to je bilo pre nekoliko godina, i bili su zaiteresovani za donacijama kod svakog vida udruzivanja gradjana, u mojoj opstini vise nefunkcionisu, valjda sada rade samu u manje razvijenim opstinama. Ako neko zna nesto o tome ili sl., mogao bi da se raspita.
 
Cek sad , nije mi jasno :
-sta ce se reklamirati na sajmu
-sta ce FORUM dobiti
-sta ce pojedinci (clan) dobiti
Nisam protiv okupljanja , cak se i unapred tome radujem , i ove godine sam bio u taj Famozni utorak al nisam bio na startnom okupljanju i posle nisam uspeo da ih nadjem (samo pojedine clanove) , al nekako mi ovo zvuci kao mozda neka zloupotreba Foruma u privatne svrhe a to sigurno nebismo zeleli .
@dicki
Nemoj da se uvredis , samo trazim obrazlozenje .
PREDLOG ;
Da mi zakupimo sator kao sto je N.A. predlozio prosle godine :ppozdrav:
 
North ARMY je napisao(la):
Smesno je,to sto bismo mi prodavali to drugi dele za dz...


@Rale83 :ppozdrav:
Ne želim da se Dicki naljuti, al ovo je apsolutno tačno. Pa još u ovo vreme krize, ako bi se nešto delilo dzabe al da to rade neke NA-ove koleginice ...po mogućstvu u toplesima... koliko bi se povećao broj poseta forumu? Mislite o tome.
 
Da one da rade a NA odradjuje :haha: :haha: :haha: :D
Post je spojen: [time]1294341661[/time]
_________________________________________________
Kad sam samo malo razmislio da delimo samo letke,hemijske,upaljace i mnogo :ppozdrav: tad bismo imali dovoljno gostiju na standu i porast posecenosti. :cool:
 
Rale 83@ Ako ti odgovorim na ta tvoja tri pitanja, bice ti krivo zato sto je odgovor bio tako ocigledan, a ti ga nisi video.Zato ne komentarisem. U forumu sam samo clan kao i ti [ tako ce i ostati ], da nesto reklamiram - nemam sta, a da zloupotrebim forum mogu samo ako me odredite za blagajnika- maznem lovu i sturnem :cool: E sad, obzirom da odbijam da budem blagajnik, stvar je jasna. Sve novcane transakcije bi trebale biti transparentne [ sto kazu ], a sav eventualni visak ne ide meni vec forumu. Prihvatam samo radnu obavezu...Sto se satora i mog misljenja tice-moze.
N.A.@ Smesno je slonu u kavezu, ali mu nije do smeha. Hoce li se sve prodati ili ne, stvar je nagadjanja, ali nije stvar nagadjanja da ce POLJOINFO postojati i posle sajma iz cega proizilazi da ce se sve kad-tad prodati.U ostalom kolicine tih sitnica nisu jos ni precizirane-samo razmatramo.
Lako je gurati kola niz brdo... Nego, ajd' da se mi lepo organizujemo i pojavimo se na sajmu. Neko ce se valjda setiti i doneti koji paket ''limenih'', a ja cu ih dobrovoljno prespricati u zeleno [ da ne ispadne promocija onog penusavog pica]
 
Nisam ja kriv sto nisam svatio .
A iskreno i nebi voleo da svaka susa ima majcu i kacket od POLjOINFA ja bi to cuvao ljubomorno iovako ih ima samo oko 27 ako se dobro secam
 
Nemoj tako, budi fleksibilniji :ppozdrav: Da tako gledaju firme koje proizvode gace, pukle bi ko balon na igli :haha:
 
Što se tiče promocije Poljoinfo foruma na sajmu, ove godine ništa od toga. Suviše je potrebno novca da bi se to organizovalo,a za sad krckam pare što su uplaćene za donaciju forumu, i to tako što zakup servera plaćam mesec za mesec. Da je bila koja donacija više, platio bi za godinu dana zakup i bio miran.
Poljoinfo forum je napravljen i radi kao hobi projekat mene i ljudi koji su odlučili da izdvoje malo vremena i pomognu u uređivanju.

Za neke ozbiljnije stvari treba vremena i novca, a ja ne mogu da dozvolim neke tako ozbiljne stvari da se arde polovno.

Hvala mnogo na predlogu i na iznetim predlozima, to ej veoma poželjno i potrebno da bi se forum mogao usmeriti u pravome pravcu.
 
Poštovani ljubitelji Poljoprivrede
maleni Bibliotekar predlaže sledeću mogućnost za predstavljanje sajta PoljoInfo.com na predstojećem Sajmu u Novom Sadu...

Pored štanda ovčarstva ima mali prostor sa dve klupe drvene, gde bi mogli da se okupimo i izljubimo kao Ljudi.

Eto, Bibliotekar je predložio besplatnu mogućnost da se družimo kao Ljudi.
 
Poštovani ljubitelji Poljoprivrede
maleni Bibliotekar predlaže sledeću mogućnost za predstavljanje sajta PoljoInfo.com na predstojećem Sajmu u Novom Sadu...

Pored štanda ovčarstva ima mali prostor sa dve klupe drvene, gde bi mogli da se okupimo i izljubimo kao Ljudi.

Eto, Bibliotekar je predložio besplatnu mogućnost da se družimo kao Ljudi.

Ziveo govornik, ja sam za!
 
Cene karata ako sam dobro razumeo su 500 RSD za pojedinačne posete, a za grupne posete je 350 RSD..... Sajam radi svakog dana od 9 do 19 h
 
Nazad
Vrh