KishRobert
Prijatelj Foruma
Da se sa tobom slozim...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Previse ti je maliciozno pitanje,nisam ja nikog prozvao od "velikih" proizvodjaca.Inace,gade mi se sve srpske podele na male i velike,podobne i nepodobne,patriote i one druge,varosane i seljake...Svi smo u istim govnima,neki su samo u dubljem nivou,a neki u plicem.Za to mozemo zahvaliti svesrdnoj,visedecenijskoj,sistematskoj borbi za unistenje svega valjanog na ovim prostorima.Ko i kako to radi...bolje necemo o tome.A pitam se gde je nestalo ljudskosti,gde je humanosti i saosecanja za druge?Ne zavidim nikom na napretku,ali me strasno pogadja kada za taj njegov napredak moraju da stradaju mnogi,obicno sirotinja i postena kuka i motika.Kolega Stanic se u postu iznad dotakao teme kako su stvarani novokomponovani kapitalisti u zemlji Srbiji,i ja bih ostao na tome.I na kraju,da i odgovorim na ovo tvoje pitanje.Ja licno ne zivim lose od 5-10-15ha,daleko sam od zivota civilizovanog coveka 21-og veka,koji svojim postenim radom moze barem da se priblizi kolegi u nekoj od razvijenijih zemalja sveta.Ali iz godine u godinu je sve teze i teze.Sve vise moramo zapinjati,a sve manje nam ostaje.Odavno sam shvatio da u principu radimo za druge,uglavnom monopoliste,a nama ostaju mrvice krvavog rada.Ako uzmem u obzir da se moja opstina podvodi pod ruralna podrucja ove zemlje,onda samo imam dodatne otezavajuce okolnosti za svoj rad i zivot uopste.I onda se ti nadjes da me pitas ko meni i slicnim meni brani da zivimo normalno,pa svi oni koji su prosli kroz raznorazne vlade ove zemlje,a koji i dan-danas prolaze a pustose za sobom sa svojim satrapima i satelitima.I ne navodi me da pomislim da i ti imas nesto protiv,mozda 75% poljoprivrednog stanovnistva sa slicnim problemima.pa ko vam brani da zivite normalno sa tih 5 10 ili 15 hektara zemlje
Po meni,sustina zivota i nesto najpribliznije seoskoj idili je upravo ovo sto je kolega ca blues lepo srocio.To sto nam bolesni zapad servira kao jedino moguce resenje opstanka i napretka-stotinu ha zemlje,stotinu grla krupne stoke,mehanizacije u vrednosti pola moje opstine...to ce na kraju i unistiti covecanstvo kakvo mi poznajemo.
očekivati da će se obazirati na želje poljoprivrednika je samo pust san.