Novi clan

Početkom marta posadjeni bademi 7+5, jedna šljiva, tri kruške, dve trešnje, presađene dve kajsije i dve trešnje. Izvadio 2x3 badema i presadio - klijalo svih šest. Krenuo jedan badem iz stratifikacije, dve divlje leske.

Poslednja izmena:
Ovo sa bademima je zanimljivo, nije to baš raširena vrsto kod nas.

U drugoj nedelji marta posađena jedna trešnja, dve kajsije, jedna šljiva, jedna kruška. Badem nikao u voćnjaku i u stratifikaciji. Migavac takođe.

U trećoj nedelji marta posađene dve trešnje i 4+2+2 kajsije. Presađeni kalemovi u rastilo. Tretirano bioenzimom. Rovašeno. Povijane grane. Skraćivano. Postavljene mrežice.

Dva badema se nisu primila i jedna trešnja i jedna kajsija. Podloga kajsije - džanarika raste. Kalemiću sledeće godine. S proleća kalemio badem na badem iz koštice. Slabo se primilo i slabo napreduje. Kalemio i na lice mesta u voćnjaku. Videću rezultate do jeseni. Rastu dva oraha od tri ploda posađenih u voćnjaku. Raste i jedan što ga je ispustila vrana na metar o badema. Zapatili se fazani i kornjače polažu jaja u voćnjaku.
Trava raste - gora zeleni....

U drugoj polovini novembra zasađene 5+5+2+1+2(k) (m)trešnje i presađena 1 (t)moja kalemljena. Presađena 2 moja kalemljena badema na badem. Presađena 1 nova kajsija. Posađena 3 mala moja oraha. Posađene 2 (m)kajsije nisko. Posađene 1+1+1+1+1+1+1 (k)kruške. Posađene 1+1 šljiva.
U placu posađene 1+1+2 šljive, 1 dunja, 1 (b)breskva, 2 (m)trešnje, 2 (b)kajsije visoko i presađena 1 stara (m+s)kajsija. Presađena 1 v. breskva podloga.

http://poljoinfo.com/showthread.php...šnjih-zasada&p=1193013&viewfull=1#post1193013

Poslednja izmena:
Početkom decembra posađeno 1+(6+5-iz) šljiva i 6 u rastilu. Badem 6 kom i džanarika 10 kom u rastilo. Posejane koštice vinogradarske breskve, badema, oraha, višnje, šljive mečja leska plac a na terasi divlje trešnje (K2, K3, DNj), nektarine i šljive (Gr), kruške (KS), mečja leska.

Sredinom decembra posađeno 18(š?) višanja, 2(mk-dt?)+4(mk-dt?)+6(mk-vš) trešanja.

Ej druže!!!
Iznenadio sam se...Slučajno sam u ovom delu foruma, pa sam video ovaj tvoj zapis...Jel to neki podsetnik za tebe lično?
A što ne pišeš tamo u temi ...voćarstvo...? I šta ti znače te zagrade, plus, minus...ovo ti je kao u tv-kvizu-slagalici...ona igra moj broj...

Stisno bi ti pet zahvala gandrad samo nece nesto ta opcija...kako bi bilo da svi imamo ovakve licne stranice...Cak je i administrator pokusao sa par pitanja prosiriti temu....neznam dal se moze ovakva tema zablokirat da mi se ne prikazuje....zeznem se pa ju otvorim a ono bas bezveze

Ma ja nemam ništa protiv!!! NAPROTIV!!!
Vuxsd je moj drug i ja ga često pratim u napisima i mogu reći da ima kvalitetne napise...pa mi je i na mail adresu slao neke stare zapise...koje su mi jako pomogle...
Samo sam se iznenadio što ovde piše..mislim da bi u temi bilo interesantnije za praćenje...I zašto da ne, koristi ovo kao zapis gde je šta i kada posadio, ili posejao...dobro se i setio...što da ne...Ja mislim da i gazda nema ništa protiv...koliko vidim i njegovi postovi ovde su afirmativni.
Ovo je i neka vrsta dnevnika koji može još nekome koristiti...samo nisam siguran da ima neke "književne vrednosti" suviše je u šiframa...
Ali dobro, svaki dnevnik je prvenstveno za ličnu upotrtebu...zar ne?

- - - - - - - - - -

A inače one "zahvale" ovde nisu opcija , jer ovde bi trebala biti samo obaveštenja...a tamo u pojedinim temama , gde se ima šta naučiti ih ima...

Početkom januara posađene 3(m?)+7(cr?) šljive i 1(dr?+mk) kajsija i 1(koš) džanarika.

Sredinom marta posađene dve kupine (ln), jedna jabuka ajdared na m9 i jedna kajsija (IL) džanarika.

Nazad
Vrh