Novi clan

vuxsd

Član
Učlanjen(a)
26 Nov 2014
Poruka
4.378
Pozdrav svim forumasima!

Pisem iz okoline Smedereva i pokusacu da nesto naucim o kalemljenju, vocarstvu, zdravoj proizvodnji hrane i poljoprevredi uopste.
Nadam se da cete mi slati korisne savete.

Pozdrav

U Oktobru 2014 posadjene 2 leske i 2 badema.
Sredinom januara 2015 posadjeno 55 leski.

Sredinom februara posadjeno 10 kajsija, 4 nektarine i 2 breskve.
Posadjeno 8 oraha sejanca, 1 vinogradarska breskva i 2 dzanarike.

Poslednja izmena:
Krajem februara presadjene iz izdanaka jedna vinogradarska breskva i 6 visjne. Posadjene dve jabuke na podlozi M9.

Krajem februara posadjena jedna dunja iz izdanka.
Pocetkom marta posadjene 5+5+5+1 kajsija, 2+2 sljive, 2 ruske dzanarike, 1 jabuka.
Posadjene tri maline.

Sredinom marta posadjene tri kajsije nisko kalemljene na dzanarici - chicha koji prodaje jaja kaze da je madjarska najbolja. Posadjene tri maline miker i tri neke kojima smo zaboravili ime i 10 polane. Posadjena tri badema iz izdanka. Posadjeno desetak dzanarika. Presadjeno desetak kopriva.

Krajem marta posadjeno desetak kopriva i destak malina autumn bliss. Posadjena jedna dzanarika - koja bi trebalo da je krupna. Maline koje su prve posadjene - na kutiji je pisalo wilamet a na deklaraciji na sadnicama - tulamin. Presadjeno desetak kupina.

Pocetkom aprila posadjeno 4 jabuke i jedna divlja, dve kruske, cetiri tresnje, dve kajsije i jedan orah sejanac.

Pa kad se sve sabere, to je već veoma fin voćnjak.

Hvala, pokusavam nesto da napravim za decicu - cisto da ne moram za svaku vocku u prodavnicu. Nije mi prioritet da bude besprekorno i savrseno - sve mi je to dodatna delatnost vise kao hobi i mesto za sklanjanje od napetosti na poslu i van posla.
Ako je problem sto imam puno postova jedan za drugim mozete da ih spojite da ne zauzimam prostor.

Bademi se nisu primili. Rastu kesteni koje sam posadio u zemlju a kupljeni su u prodavnici u komsiluku. Sada imaju oko 10-ak cm.

U prvoj nedelji novembra posađene dve sadnice oraha sejanca i dve sadnice badema sejanca - sadnice oraha su školovane kod kuće a sadnice badema su izrasle iz koštica.

U drugoj nedelji novembra posađene 5+5+3 kajsije. Posađene 4+1 trešnje. Posadjeno desetak leski a dve su presađene. Sadnice zalivene enzimom 1l na 10 litara vode. Postavljene mrežice. Posadjene dve divlje trešnje. Posejano desetak oraha sa istoka za stratifikovanje.

Poslednja izmena od urednika:
Ovo oko kajsija, koje su sorte posađene, koliko shvatam u pitanju su tri različite vreste.

Treca nedelja novembra posadjne 8x3 semenke badema u vocnjaku i 8x4 semenke kajsije. Posadjene semenke leske na obali.
Poslednja puna nedelja novembra, za stratifikovanje - orah1, orah2, orah3 - (lomljene ljuske), divlja trešnja, migavac, kajsija, leska, badem. Posadjene semenke - veliki orah u vocnjaku. Juce pripremljen orah sejanac.

Nazad
Vrh