Nova seljanka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesam ja to nekom na zulj stala? A nije mi uopste bila namera. Htela sam samo da se prodivanim i da me posavetujete. Ovi samo udaju i kritikuju. Svaka cast izuzetcima. A losa mana mi je sto volem da teram inat :haha:Kad jednom sve krene (ako krenem) bice lakse korak po korak. Najtezi mi je prvi korak jer ne znam kuda i odakle da krenem...

Hmm.ja sad ne znam kako to bas ide a 63ha je u najmu od drzave a smo 3,5 je moje. Da li moze da se da u arendu zemlja koju si vec unajmio od drzave?
Hvala na dobrodoslici

- - - - - - - - - -

e to vec ne znam,ne uzimam drzavnu zemlju u zakup. verovatno da mozes dati trecem licu na koriscenje uz nekakav dogovor,tj nekom pouzdanom

Jesam ja to nekom na zulj stala? A nije mi uopste bila namera. Htela sam samo da se prodivanim i da me posavetujete. Ovi samo udaju i kritikuju. Svaka cast izuzetcima. A losa mana mi je sto volem da teram inat :haha:Kad jednom sve krene (ako krenem) bice lakse korak po korak. Najtezi mi je prvi korak jer ne znam kuda i odakle da krenem...
ma samo napred. tezak je to i gorak hleb ali zna i da bude ukusan za one koji ga vole jesti. nije lako kad nas pogodi godina poput ove ali kad rodi onda je milina jedna kad doteravas pune prikolice i trljas bradu ( u slucaju nas muskaraca :osmeh:).

Samo ti piši kako si počela, mudro odgovaraš. A i a2afrika je verovatno u pravu. Nego mi previše zvuči 39600 evra za jedno sejanje 4ha. Šta si mislila da poseješ? Mislim da smo Momosarić i ja dali najbolji savet, sa nekim pouzdanim u selu dogovoriti da to seje i obrađuje a tebi deo ili jedan deo zemlje da obrađuje i seje šta ti zahtevaš u nadoknadu za preostalu zemlju da seje samo za njega. Zavisi čime bi se ti bavila. Treba da proveriš i ima li muške i ženske radne snage u dnevnicu kad ti zatreba. Nisam šovinista pa de ženi mesto samo uz šporet ali ipak ne zamišljam da žena nosi džakove koncetrata ili pregrađuje svinjac, kokošinjac. A povrće ne bi radila pošto ne voliš pijacu. Možda da pokušaš sa lekovitim biljem umesto gajenja životinja? Opet treba proveriti imaš li gde to da prodaš i treba ti prostor za sušenje istog, mašina za mlevenje selektrovanje ili za ceđenje. Nije lako ni biti sam svoj gazda i odlučivati samostalno o nečem gde nemaš dovoljno iskustva.

Ljudi zar ne vidite da se to neki bivši član,koji je verovatno izbačen sa foruma,zejebava sa nama.Verujem čak i da je muško u pitanju,komentari su joj ko u Nušićevoj komediji.Najbolje bi bilo da je naš dežurni policajac Kiš izbaci sa foruma.Ovim pravi ruglo od našeg foruma

Ljudi zar ne vidite da se to neki bivši član,koji je verovatno izbačen sa foruma,zejebava sa nama.Verujem čak i da je muško u pitanju,komentari su joj ko u Nušićevoj komediji.Najbolje bi bilo da je naš dežurni policajac Kiš izbaci sa foruma.Ovim pravi ruglo od našeg foruma

Ne razumem zasto tako mislis!?
Trazi zena savet, jer misli da je ovaj forum ozbiljna stvar.. istina je da u svakom zitu ima kukolja. sto si takav, na osnovu cega tako sudis!?
Zena nikad nije imala vezu sa poljoprivredom, a kao brazovana i mlada dama hoce da je neko strucno posavetuje... nije lepo odmah na prvu napljuvati nekog!!!

Ijaaaaoo a ja tebe prvog za prijatelja metnula jer sam bila ohrabrena tvojim komentarima... E bas si me razocarao. Ako treba da me izbace-nek me izbacuju. Tebi ovo dodje ko bircuz pa kad ti se neko ne svidi ti s njim na ulicu...
Stvarno nemam reci... Al ajde ima dosta normalnih ljudi na pp od koji ce me dobro posavetovati.
Jako si me razocarao a ti si mi bio faforit :(

- - - - - - - - - -

Vulkan 3,5+63 ha je u pitanju

- - - - - - - - - -

Vladamm i dr.dragan Hvala vam

U odnosu na ostale kulture mislim da ti je najbolja varijanta da poseješ pšenicu, ako ti drugi sve obrađuju ne bi trebalo da te košta više od 600e/ha, sa kompletnom agrotehnikom, pod uslovom da je zemlja dobra i da vremenske prilike budu normalne ne bi trebalo da rodi manje od 5t po ha što ti dođe da bi trebalo da ti ostane 400e po ha bez zakupa i bez subvencija ne znam koliko to izađe ali morala bi da zaradiš makar 200e što i nije neka para ali je to minimum.

ej ja sam uzeo od dede oko 7ha zemlje stari 542,i raspali spiditer,sad sam kupio plug jednobrazni da imam za oranje,planiram jos sta mi je prece od preceg.spremam svaki litar nafte kad mi pretekne neki dinar da kupim...plus moji roditelju,baba,deda sa kevine strane pomazu i sakom i kapom,ja radim koliko toliko...i ne znam gde bijem i sta me ceka i kako cu izgurati do branja....a ona nasledila prazne stale,supe,okucnice i 60tak ha.drzvne zemlje...pa aj da ti i poverujemo,ali ako je taj neko pre tebe uzeo tu zemlju cime je obradjivao?jezikom?gde su masine,hangari...pare po bankama treba to otkupiti od drzave a da ne pricamo i isfinansirati od svojih para...a ti kao nista ne znas palo ti preko noci...da nije dosao mozda teca iz amerike pa ti prepisao...daj molim te...ne komentarisem dok se ne resi stanje ove clanice do daljnjeg.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh