Nikad ovako !

Ma bice varen po svemu sudeci. Nego sam mislio da stavim platne koje su poravnate brusilicom, tako da poravnati deo nalegne na felnu i tako centriram srce. Ima li neko pametnije resenje?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Problem je što trenutno svi ti servisi i majstori koji mogu to da urade ne znaju više koliko bi naplatili svoj rad.Deračina da ti uši otpadaju.

E prvi put u životu da mi se traktor sam upalio,prosao preko dvorišta i stao izmedju česme i šupe,verovatno neki kablovi od kiše dobili spoj.

Имаш подстанаре у трактору. Пре пар година у фирми се упалила светла на пикапу, паркиран у гаражи, породица мишева се уселила у њега и направили карамбол са жицама.
Писао сам раније да прекидач масе није финално решење и спас против пожара на инсталацији и оваквих догодовштина. Само скидање клеме.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Мени се комбајн, прве године сам упалио, срећа па отац га возио и он никада не оставља у брзини ни трактор, ни кола ништа увек ручну подигне и то је то. Шест сати ујутро киша пада ромиња летње доба, а она права јесења завршена жетва жита можда остало још дан да се коси и сад одмор као будали шамар. Ја се тргнем из сна и чујем нешто, ради неки мотор лепо брекће мислим се како овај лепо ради али му лер мало већи🤣 и лежим тако и мислим се ко је тако раном зором вредан. Пар кућа од мене комшија ради браварију реко сигурно неки камион код њега и не да ми ђаво мира ја устанем изађем, а мој комбајн брекће ли брекће, одем до комбајна реко шта је отац полудио овако на сабајле јер тај пре 9х не може да функционише. Обиђем око комбајна нема га нигде ја код њега врата закључана лупим пар пута он у гаћама излази, шта је, па реко што нам комбајн ради. Гледа ме онако бунован изађе и каже окле знам што си га упалио. 😁 Угасимо га кад горе код мотора он имао неки релеј и тај примио влагу од кише и премостио и упали комбајн. Јбт а код комшије 8 пластеника испред комбајна срећа па није био у брзини ала би ми направио ршум да се сам провозао по туђим двориштима. Од тада + клему доле са акумулатора па нек упали ако може.

Па да је акумулатор вечан то би био стварно проблем. Овако ако саставе и сваки дан у раду 4-5 година то је успех а камо ли периодично паљење.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Meni traju i 7 ali mi nije teško 10tak puta godišnje zakačiti punjač da su uvek puni. Preskačem samo u mesecima kada se pali mašina za baš duge radove-vožnje. I tad gledam da je što manje potrošača uključeno. Traju i alternatori. Kleme ne skidam nikad, ni na kolima-stari japanac.

Nazad
Vrh