Nikad ovako !

Nedaleko od moje kuće postoji arterski bunar koji je iskopan 1948 godine,na dubini od 180 m.Protok je bio oko 50 l./min.Pre nekoliko godina,rešeno je da se uradi remont cevi,filtera i šta je već potrebno.
Kada su menjali ventil protoka,koji je na oko 120 m.nov nisu dobro naštelovali i protok je daleko manji,oko 5-6l/ min.Naravno,kad nema kontrole i odgovornosti,ostavili su tako.
Ovih dana je česma stala.

Ma i ja sam glup što mi odmah nije bilo jasno da su Šiptari krivi za ove naše požare! :) Sreća pa su nesposobni pa gad su izbacili tu "vatrenu loptu" ona nije ni čak ni svoj patobran zapalila. Mada što bi Šiptari palili naše šume na jugu kad ih i ovako oni seku?

Па није сама од себе планула, на Столовим ако сам добро запамтио човек је брусилицом изазвао пожар. Можда су и пешчару запалили неки несавесни викендаши, кампери или ови што дивљају квадовима. А од шиптара ме ништа не би изненадило, добар шиптар је само рахметли шиптар.

Стао чо'ек да купи сладолед, мало затворио пут али нема везе... А гледајте сад парадокс система, шта је она бела кутија на дрвеној бандери, оно што личи на камере?
e81e80a44db647c60ee522aa26acc16b.jpg

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Данас горео велики део атара око Чалме. Дим и пепео стигао до центра С.Митровице.

I kod nas, bukvalno do danas ni jedna njiva nije gorela, vidim dansas i pogotovo veceras gori na vise strana...

Nazad
Vrh