Бојим се да сте у праву и да код нас то никада неће моћи да се преосмисли и организује паметно, и да се некако стандардизује како, ко и шта треба и може да уради кад су животиње у питању.Ту област, као и све остало у Србији треба довести на нулу па кренути из почетка... Од тога ко сме да држи животиње, где и на који начин и под којим условима. И да постоји јасна казнена политика која важи за све без изузетка.
Никад се неће десити...
Апропо паса, једно сам време провео у Швајцарској, и то је за мене био културшок, и више од тога, као да сам био на Марсу. Живео сам у селу у кантону Во, и одмах сам запазио како керови не лају — у сваком је дворишту по неки пас, шетам се около керови ме виде и ћуте, не кидишу, не реже, што сам сматрао да је нормално понашање керова на основу искуства из свога села и уопште код нас. Онда сам једном приликом у неком градићу у кантону Берн видео како људи доводе своје керове на полагање испита — полиција и ветеринари и још неки стручњаци седе у комисији и прате ситуацију и дају оцене, и ту се гледа дал је кер послушан, да није агресиван, да зна команде, да не лаје ко без мозга, да не лиже народ, не заскаче и прља све редом итд., објашњавали ми касније шта се све оцењује на том испиту, који има како сам схватио више неких делова. На том испиту кер може и да падне, и онда га газда опет припрема за поправни, и ако га тако из пар пута не припреми како ваља онда не може добити дозволу за држање животиње... Ево и сад се присећам и не верујем, кажем вам као да сам био на Марсу.