Nikad ovako !

Ja mom komšiji govorim već dve godine da iseče živini krila, bez uspeha. Moja mama od 81 god. prekopa u bašti jedan deo da poseje zelen i drugo, komšijska živina prelete žicu i sve iščeprkaju. Kad tome već nije bilo kraja mi smo pohvatali tu njegovu živinu, isekli im krila i prebacili ih nazad kod njega. Njega to ne tangira ni zeru...
Posle trećeg puta si trebao u supu...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Ja mom komšiji govorim već dve godine da iseče živini krila, bez uspeha. Moja mama od 81 god. prekopa u bašti jedan deo da poseje zelen i drugo, komšijska živina prelete žicu i sve iščeprkaju. Kad tome već nije bilo kraja mi smo pohvatali tu njegovu živinu, isekli im krila i prebacili ih nazad kod njega. Njega to ne tangira ni zeru...
Naravano. Treba napraviti jasnu. Razliku između ljudsko i psećeg ili života drugih nazovi svesno nižih bića od nas.To ne znači da ne treba imati empatije ka njima samo ne može se poistovećivati. To rade ovo novo pečeni kučkara. Život i dobrobit svojih ljubimaca.
Da ne pominjem da mnogi od njih ne znaju da vaspitaju tj. dresiraju psa pa onda on teroriše okolinu. Ne samo u smislu agresije već npr. ne primernog lizanja i ostalih stvari što nevaspitani psi rade.

Pas je obaveza u rangu deteta, a to retko ko shvata i misli lako će, pa onda završe na ulici i eto problema.

Ono što zakon treba da propiše uz obaveznu vakcinaciju je i obavezna sterilizacija ko nema registrovanu odgajivacnicu i ogroman deo problema bi se rešio.

Ту област, као и све остало у Србији треба довести на нулу па кренути из почетка... Од тога ко сме да држи животиње, где и на који начин и под којим условима. И да постоји јасна казнена политика која важи за све без изузетка.

Никад се неће десити...

Jedan kod mene u selu drži konje...
Pre 10-tak dana mu crkne omak...
3 i više dana je crkotina bila u štali, jer se komunalci i on nisu mogli dogovoriti gde počinje i gde se završava čija nadležnost i obaveza...
Upravo rečeno, posvađali se, komunalci se pokupili i otišli...
A ogledala se u pitanju ko izvlači crkotinu iz štale i gde komunalci treba da preuzmu...
Morala je i policija da interveniše....
Ne znam do kraja šta je bilo...
To je smrdelo nekoliko kuća u krug, danima....
Kako li je bilo tim preostalim konjima u štali, pitam se, za ljude znam, pljuvali ga i psovali svi odreda, nikog ne zarezuje....
Kakav bre zakon u ovom "ćacilendu"...

Nazad
Vrh