Nikad ovako !

Ima zanimljivih i korisnih kvadova sa tovarnim prostorom pozadi ali su preskupi za naše uslove i prilike.Jeftinije je kupiti neki ozbiljan SUV i vatra po ataru.

Koliko vas zna nekog da stvarno koristi kvad u poljoprivredi, barem delimično? :ROFLMAO: Ja ne znam nikog.
Ja, i to poprilično. S obzirom da navodnjavam duhan, 80 % vremena je pod prikolicom. Preporod nakon traktora, a i auta jer je vruće u ljetu i ne moguće je da se auto ne uništi od prašine, puteva i ostalog. Mana je što je ozbiljniji quad skup, ali ne bi bio više bez njega. Veći je problem što ga sad ima svako pa dobar dio te ekipe stvara gluposti sa njima...

Декс, то је sxs, или ти сајд бај сајд класа. Један цф мото и још пар кан-ам бомбардиера превозим до мајстора, нису скупи за редовно одржавање. Е за хаварије не знам цене. За редовно годишње одржавање неких 12-15 000 динара, уља у преносу и мотору, каиш по потреби и филтери.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Tesko pre....anje. Ko voli taj tip vozanja , ima kroser ili enduro , ili.dzip
Ne znam kako bi zakačio prikolicu za enduro ili kroser, stavio pumpu gorivo itd. U mojem slučaju nije stvar preseravanje ili ovaj ili onaj tip vozanja, stvar je da je korisno u poljoprivredi, tko kaže suprotno laže, a u ovom mojem poslu bi brzo promjenili mišljenje da je i dzip, 7 pumpi radi na 7 mjesta, uđi izađi, prašina, klima još ni ne rashladi već moraš van, smrad goriva, znoja itd, tko voli nek izvoli, svatko se snalazi kako zna. Ovo o prevrtanju isto prazna priča, osim ako si baš avanturista.

@deks Moj je CFMoto X8.

Ja, i to poprilično. S obzirom da navodnjavam duhan, 80 % vremena je pod prikolicom. Preporod nakon traktora, a i auta jer je vruće u ljetu i ne moguće je da se auto ne uništi od prašine, puteva i ostalog. Mana je što je ozbiljniji quad skup, ali ne bi bio više bez njega. Veći je problem što ga sad ima svako pa dobar dio te ekipe stvara gluposti sa njima...

Uzmes alu cevke , napravis ram, i belu c'eradu gore i ko bog.

Eto sad znam jednog da ga koristi za tu namenu. Doduše i dalje ne znam nikog u Srbiji. :)

Za mene je ATV korisno vozilo. Obići komšije, rijeku i šumu je jednostavnije. Džipovi su preveliki. Kroseri traže spretnost. Pogotovo van staza, a to je interesantnije mjesto. Stavim na njega sve potrebne sitnice i krenem a ne znam dokle i kad ću nazad. Ponekad posmatram sjedeći na njemu a ponekad ponesem stolicu za plažu. Kad je rastegnem na nekom proplanku a tu na dohvat ruke je dvogled, kamera, voda, sjekirica, nož, dodatna jakna ako zahladi... Uvijek idem sam.
Jednom su me pozvali u lov. Idemo pješke. Plan je da pretraže jedan teren pa da se sastanu na određenom mjestu sa grupom zaduženom za pečenje, piće i sve šta ide uz to. Čitavo naše kretanje je bilo u pravcu tog mjesta i da se ide najkraćim putem. Na skupu ergela džipova za pokazivanje. Jelo, piće, pjesma i poneka flaša odleti u zrak. Tek toliko da se ima razloga za prikazati vještina u gađanju ili pokazati nova puška. Nisam se našao u toj priči.
Volim ići sam jer je tišina ono što mi godi.
Možda ATV nije za poljoprivredu ali jest za dušu.

To može reći netko tko nije vozio atv. Kažem, svatko zna svoje, i ja sam puno puta mislio da je nešto loše dok nisam probao.... A i naveo sam razloge zašto je atv bolji od navedenih u mom poslu....

Zgodno je za obilazak atara, povezeš gospoju sa sobom u smiraj dana da posmatrate zalazak sunca na primer, da berete cveće usput i pravite buket od bulke, slame...😁

Nazad
Vrh