smiljan123
Član
olalija,,,informis se sta znaci dijalekt pa onda mozemo dalje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hvala na preporuci,verujte mi da kod mene ima 20 dijalekata samo srpskog jezika,3 madjarskog,tri slovackog,dva romskog i par dijalekata krkanskog ali to je tesko staviti pod bilo koji jezik,npr-ONDARKE je rec koju koriste neki krkani u mom komsiluku ali je ja nisam nasao u recniku.Rec NABI takodje nisam nasao u recniku u vezi toga sto ste vi kolega napisali i to ne postoji u srpskom jeziku ako ste na te dijalekte ciljali.Molim vas da me uputite na kom dijalektu srpskog jezika rec NABI znaci glavcina i u kom recniku moze da se nadje.olalija,,,informis se sta znaci dijalekt pa onda mozemo dalje
A da li si ti sanirao onu stetu I kvar na svojoj prikolici.bitno da smo se sporazumjeli i da se sa takvim sitnicama nebi trebali opterecivati.....moglo se odma zatraziti pojasnjenje tih par rijeci ..
Ma nije problem iz kog je jezika nego sto nema veze sa srpskim a da je Kis napisao na madjarskom glavcina i rekao da je to rec iz njegovog kraja vi bi rekli da nije na srpskom...Ako baš hoćeš , nastala je od Njemačke riječi "radnabe"
Vi ste kolega sve pobrkali kao onaj lektor sto brka dijalekt i zargon.Evo jedan primer za vas-Pre neki dan mi se na prikolici pokvario fékszelep to je na "dijalektu" iz mog kraja.Pa nema mnogo riječi ali i ti koristiš , npr anlaser,...
Evo ti pa vidi
https://de.wikipedia.org/wiki/Nabe