Nikad ovako !

Uh sunce ti..mislio sam da se prikolica prevrnula kad je pokusao da izadje na glavni put ili tako nesto slicno

Tu nesrecu je napravio jedan Kacarevac,prekjuce oko 20h.. Neosvetljen vozio dve prikolice,kamion pun repe ga udario odpozadi,a steta je totalisane 2 prikolice i velika steta na kamionu,a naravno nagrabusice od strane policije jer su prikolice bile i neregistrovane..Sva sreca niko nije povredjen teze.

Toliko o tome da se samo kod nas voze neregistrovane i tehnicki neispravne poljo-masine... U svakom slucaju steta velika!!!

Tu nesrecu je napravio jedan Kacarevac,prekjuce oko 20h.. Neosvetljen vozio dve prikolice,kamion pun repe ga udario odpozadi,a steta je totalisane 2 prikolice i velika steta na kamionu,a naravno nagrabusice od strane policije jer su prikolice bile i neregistrovane..Sva sreca niko nije povredjen teze.

Malo vise ce da naj..e kamiondzija,posto ga je udario od pozadi(znam iz iskustva...nazalost)
Ako je zadnja prikolica imala bar i jedan katadiopter,kamiodzija ce biti kriv za sudar zbog neprilagodjene brzine,a traktorista ce platiti kaznu samo za tehnicku neispravnost prikolica.

Da svaki udarac od pozada je kriv .Auto, traktor ,biciklista ,kombajn nije bitno .Isto i pijanac kad lezi na putu nebitno. Brzina se mora prilagoditi uslovima na putu .Cim si popeo auto na nesto sto je bilo ispred tebe znaci da nisi bas sav svoj. Ako je to nesto iznenada ispalo ispred tebe to je nesto drugo.Ako ga je nesto zaslepilo iz suprotnog smera duzan je da stane sa vozilom ako nevidi dovoljno a ne da ide na slepo. Pola vozaca se nepridrzava pravila u saobracaju.
Ja npr .skrecem u dvoriste sa magistralnog puta i vozi se prilicno brzo. Kada skrecem u desno nesmem da dam zmigavac na vreme jer je 10 m. pre moje kapije sporedni put sa desne strane i iskacu ko ludi .kKad ja svirnem i zakocim mu ispred vrata on se cudi , i gestikulira kao ja budala ,dao zmigavac a neskrecm.
A iz suprotnog pravca na levo preko trake ,to je tek avantura. Cekaju njih trojica iza ,ali ide cettrta budala 110 i siba sve ,i ako ga neugledas ubi te direkt u vrata. Pre par dana komsija skretao sa ISPRAVNOM rakovicom a jedan ga udario u zadnji tocak i sve rasturio .Covek ispao iz kabine sav se polupo.

Poslednja izmena:
Pojednostavljeno , zlatno pravilo saobraćaja za odredjivanje krivca za sudar je " kriv je onaj ko je udario onog drugog " , kažem pojednostavljeno ali tako je . Pri tome se gleda i mjesto udara , nemožeš vratima udariti nekog u branik ili krilo .

Niko ne poštuje pravila to je sigurno.Nekoliko puta sam se noću vraćao kući što sa zakačenom tanjiračom što sa setvospremačem.Znam da sam širok zbog pomoćnih točkova i samih priključaka ali je to sve lepo obeleženo da se jasno vidi noću+upaljena rotacija i ne vredi.Autobusi i kamioni ne .ebu živu silu.Ili se sklanjaj gde god znaš ili će se zakucati u tebe.Trećeg nema.

Znam da nista ne kosta kao zivot i vecini je instalacija preskupa jer treba kompletno nova da se radi na svemu,ali bar jedan prsluk felfektujuci kod Kineza da kupe za 100dinara pa da okace mnogo ce znaciti svima.

Posle se vozi i dalje u prikolicu. To ne razumem kod mene ljudi pojedini kad rade silazu plate radnika da gazi silazu i prikolici da bi vise stalo, a nemaju 1km do kuce i na raspolaganju 5traktora sa prikolicama.

Nikada ne mogu da razumem konstrukciju ovih americkih poluprikolica.Dve osovine sa duplim tockovima skroz pozadi i naravno da ce biti osetljiva na prevrtanje, jos i duzina ogromna.Ipak treba da nauce neke stvari od evropskih proizvodjaca prikolica.::lose::

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh