Nikad ovako !

Ali problem je što je moment te sile na zadnjoj osovini,pa se prevrneš dok trepenš.A to je opasna igranka.Ja sam kao klinac krenuo da se prevrćem preko zadnjih točkova, jedino sam imao sreću da je put bio usečen i da je krenuo da se svlači ceo traktor u levo, pa se nabio u obalu jer nije imao prostora da se prevrne.Nimalo prijatno iskustvo, a poslednje što ti prodje kroz glavu je da iskočiš.

Kabina pomaže ako se prevrneš na ravnom i tu ostaneš, a kod nas takvih terena nema, ginuli su kod nas i sa kabinama, jedan se prevrnuo u potok,kad su ga našli šake mu bile izgrebane i pune zemlje, mučenik pokušavao da se izvuče ali nije mogao od kabine, sad dal bi preživeo da nije bilo kabine.

Jedno je sigurno postoje stvari koje nikad ne treba raditi sam, kod nas 5 do 6 slučajeva gde se gubila glava ljudi bili sami.

Poslednji slučaj, čovek od 65god stao da otkači prikolicu, krene traktor on da uskoči da zaustavi da ne udari u ogradu, oklizne se i pod točkove, dva meseca bolnice i na kraju u 2m.
Slazem se sa celim postom.
Znam i ja gde su ginuli sa kabinom ali je daleko redje nego bez nje...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Svega ima,moj burazer kad je bio klinac u srednjoj školi krene da upali IMT 539 direktno preko anlasera.Trakror je nekako stajao blizu zida i on nije proverio da li je u traktor u brzini.Krene da ga zavergla direktno i traktor upali na prvu i uhvati ga zadnji točak i pređe preko karlice.Imao je sreće jer mu se samo otkinuo deo na vrhu butne kosti.Poznati naš lokalni pedijatar uspeo to da mu pričvrsti šarafom ponovo za butnu kost i da dobro zaraste.Tako da je prošao bez nekih velikih posledica.
Pedijatar??

Nazad
Vrh