Neeksplodirana ubojita sredstva u našim njivama!

Kameni, sinoc sam zaboravio da proverim pa sam sad. Kalibar je 6,35 imam dve kutije po 25 komada, proizvodjac prvi partizan jugoslavija. Pise jos kapisle bez zive, ne korodira. I stvarno su kao tek proizvedeni. Posto li je ovako nesto da znam vrednost ako se eventualno pojavi kupac? Da mi ne stoji bezveze.

Meni je tema posebno zanimljiva jer imam problem zaostao od zadnjeg rata (neka ostane zadnji) na ovim prostorima. Naime, negde na međi moje i komšijske njive u blizini kasarne, ostala je neeksplodirana avionska bomba koja se tu zarila prilikom bombardovanja kasarne od strane NATO aviona. U početku je to mesto obezbeđivala policija i bilo je obeleženo trakama, zatim su oni otišli a trake su se zadržale još mesec -dva, pa se krater počeo puniti zemljom, da bi komšija i ja svake godine sve bliže krateru obrađivali zemlju. Na kraju smo počeli da radimo i preko nje, tako da sada već samo otprilike znam gde je bomba zakopana (kada me pitaju kada ću orati tu njivu, ja odgovorim "čuće se" :osmeh:). Slučaj je prijavio i moj pokojni otac, pa posle njega ja, ali se niko ne pojavljuje (pojave se samo novinari kada nemaju mnogo tema za pisanje da puste članak u novinama). Mislim da ću poslati mail Ministarstvu odbrane, pa da vidim šta će se desiti.

Nazad
Vrh