darkoilicic95
Novajlija
e ovakav ja hocu da kupim http://www.youtube.com/watch?v=XvZhb1ZV_Ns&feature=related.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znači za 30 dana zalije 75 ha po bar dva zalivanja po parceli ,treba da radi 60 dana po sezoni!On zahvata sirinu oko 55 do 60 m i da bi dobro zalio jednu duz treba mu oko 12 sati sto znaci da za to vreme zalije oko 2,5 ha,eventualno nesto vise!
evo ti kompletna sema za ovaj tifon koliko navodnjava i koliko ima zahvata.http://www.ocmis-irrigation.com/is-...s-B2B-Site/en_US/-/EUR/ViewOfferDetail-Start?On zahvata sirinu oko 55 do 60 m i da bi dobro zalio jednu duz treba mu oko 12 sati sto znaci da za to vreme zalije oko 2,5 ha,eventualno nesto vise!
pa neznam koliko je cena busenja bunara tifon zajedno sa pumpom je negde oko 120 000e.Koliko bi ti onda trebalo bunara, i na kojoj dubini da bi imali dovoljno vode za takav tifon? Tj. koliko bi sve to koštalo?
pa necu za svaku njivu po jedan tifon mislim ako bih mi se islatilo mozda bih uzeo jos jedan. imam mozda desetak parcela svaka je tu oko 100 jutara. tako da mi nebi trebalo puno bunara. samo me zanima cena busenja.treba ti za njega oko 1000l po min
za 1000 jutara ti treba jedno 50 ovakvih tifona!
Ja sam iz Crepaje a mozes da dodjes kad hoces,javi se na pp.
a koliki je tvo tifon koji je promer creva i sve to?Ja takav tifon teram sa kardanskom pumpom koju tera mali dajc 45ks.Potrosnja na sat je oko 5l.
A li ne zaboravi da kad zalijes tih 2,5 ha na ovim temperaturama je to vec suvo ya par dana pa moras da ponovis zalivanje da bi bio pun efekat zalivanja.Zalivanje iz bunara, kanala nije isto kao kad padne kisa,jer sa kisom padne puno atota!
Recimo ja bi to objasnio ovako soja nema potencijal da rodi 3500 kg po jutru nego oko 2500 pa je to razlog što on nije imao neku zaradu.Što bi reko onaj maslačak(direktor ratarstva) iz pika bečej pre nekoliko godina u udarnom terminu dnevnika- citiram" najisplativiji sistem za navodnjavanje je kada ne radi".
Kolega u prigrevici je zalio 2 puta soju i ima 21 metar po jutru.Ostali u tom potezu imaju 15-16 m što znači da je računica jasna.
5-6 m po jutru je cca 18 000 din a trošak nafte je pola od toga.
njegov rad i amortizacija 9000 din po jutru.to mu je zarada.I nije loše..