Montiram moj sistem kpk ovih dana , pa bih postavio par pitanja koje me muce pre pocetka.. Povrsinska pumpa , bunar na nekih 57m fi 63mm (spoljasnji precnik) , voda trenutno na nekih 2m od zemlje , iskopao sam i ozidao saht metar dubine..
1. Mozgam oko nepovratnog ventila, uz pumpu sam kupio ventil od 1`` , a bunardzija mi je rekao da stavim crevo u bunar od 5/4`` , izlaz iz pumpe je 1`` , e sad da li da stavljam crevo 5/4 ili 1 ?
I kako se montira nepovratni ventil ? posto kad stavim kao na slici dole ,ova plava plastika ne ulazi u cev bunara ? Ni za crevo od 1 ni za od 5/4 ? Meni logicno da se stavlja dole u bunar na kraj creva ili ti pocetak
2. Venturi da montiram pre filtera ili posle ?
3. Kada se mntira ova selna na glavni vod , a imam iste takve za venturi i manometar , kolika rupa se busi na glavnom vodu i cime je najbolje to busiti ?
4. Teflon motam na spojevima koje sam oznacio sa 1 , da li je potreban teflon i na spojevima 2 ??
5. Da li ovaj dupli prsten sluzi za zavrsetak laterala u mom slucaju su fi16mm i da li sam ja to dobro namotirao ?
6. Da li prilikom montiranja laterala treba da obratim paznju na nesto ? Prvo da razvucem na zicu , zategnem jako , malo manje, zbog uticaja temperature i da li to uopste ima neke veze prilikom montaze ?
Pitanja ce biti jos sigurno , unapred se izvinjavam na ne strucnim izrazima..
Ziveli