Navigacija u poljoprivredi

Znam za taj sajt,no mrzim kad se oslanjam na prevodioca,nikad to nije tacno i muku mucim da se snadjem.Jel ima neki sajt da je na engleskom ?.
Procitaj na ovoj temi , ovaj sistem ti je komplikovaniji od cerea ali je na engleskom sta ti treba za autopilota

Znači samo nemački i engleski. Ne mogu da verujem da nema nešto i na ruskom, Rusi sve živo probaju u sam svoj majstor varijanti. Moram zamoliti Zorgea da proba nešto da iskopa, on je sa ruskim na ti.

Kinezi napravili motor koji se montira ispod volana , jedino sto ide i njihov volan koji se montira na taj motor , motor ima elektroniku u motoru , enkoder i sve sto mu treba je napajanje i komanda sa elektronike GPS/Autopilota. Okretni moment motora je nominalno 10Nm a max 20Nm i sve radi od 9-30V. Za sad relativno skupo oko 750E komplet sa volanom.

I motor instaliran sa agopen

Evo sto se moze naci u vezi tog motora koji proizvode kinezi, prodaje se i na allexpresu.

Napajanje 12V direktno sa traktora , max moze povuci cak do 50A ali vrlo kratko u extremnim slucajevima
Upravljanje preko RS232 ili serijska komunikacija , CAN 2.0 ili analogno 0~5V

Ovo su podaci prodavaca , a ima sta je koji kontakt na motoru.

Main function​

Working mode: Speed mode, torque mode​

Feedback: Incremental encoder (conventional product), absolute encoder(if you need absolute encoder, please advise in advance).​

Control: RS232, CAN, 0-5V analog signalication;​

Can be controlled by can bus networking​

Realize motor speed control and data reading through rs232;​

External control start/stop​

Regenerative​

LED indicator​

Can be controlled by CAN bus network​

RS232 control and read the motor speed​

Internal temperature monitoring of drive​

Overcurrent and overload protection​

Overvoltage and undervoltage protection​

Temperature protection​

Locked-rotor and over speed protection​

Motor short circuit protection​

Meni od kada su uradili u livoni update na ez 250 radi dobro, ali ne merim kolimo promasuje. Probacu sada sa proleca da ga istestiram i proverim.

Sent from my S60 using Tapatalk

Uradio sam i ja ažuriranje, msm da to ni nema uticaja. Izgleda hvata manje satelita, iz razloga što su povučeni i sama preciznost varira. Meni se ne svidja, prebacio sam je na drugi traktor za spremanje I ostale operacije, i ono je ne daj boze koliko je neprecizna... Na kraju sam je prodao
Jaka mudrost ažuriranje, stavljao sam ovde fajl, prebaci se na flash utakne u navigaciju, i odradi. A serviseri u Livoni uzimaju 5000din, za 5min posla.

Poslednja izmena:
Kod mene na 250-ki, pre dve godine mislim, nije hteo da uhvati signal. i zovem u livonu i tamo su mi rekli da su ugasili neke satelite i da mora nešto u podešavanjima da se namesti. i tako su mi onda preko telefona objasnili gde šta da stisnem. Uglavnom, znam da sada umesto nečega piše NEKORIGOVANO i sada radi, ali mislim da je preciznost opala. Stisnem tačku A i vozim na drugi kraj i stisnem tačku B, okrenem se i vraćam se po istom tragu i promašim tačku A za pola metra...

Ono sto sam ja primetio kada uradim A-B tacke. Ako idem istim smerom kao prvi put onda ne promasuje ili minimalno, a ako vratim istim pravcem suprrotnim smerom,tada promasuje tih pola metra i vise. To je to za te pare,(500e, prosao na povracaju sa njom) vise i bolje ne moze. Sve ostalo, bolje i preciznije, a da se zove Trimble kosta mnogo vise.

Poslednja izmena:
Ono sto sam ja primetio kada uradim A-B tacke. Ako idem istim smerom kao prvi put onda ne promasuje ili minimalno, a ako vratim istim pravcem suprrotnim smerom,tada promasuje tih pola metra i vise. To je to za te pare,(500e, prosao na povracaju sa njom) vise i bolje ne moze. Sve ostalo, bolje i preciznije, a da se zove Trimble kosta mnogo vise.

Juče i danas malo guglao oko tog problema sa signalom. Elem, našao sam da su izbacili update za ez250 koji neće imati problem sa EGNOS signalom. Verzija 3.12. Te godine kada nije hteo da uhvati signal, zvao sam livonu i preko telefona su me uputili da u gps podešavanjima umesto EGNOS stavim NEKORIGOVANO. Kada sam to uradio onda je uhvatio signal i tako i radi. Medjutim, na nekom forumu sam pročitao da su još neki isto tako rešili problem ali da se prebacivanjem na NEKORIGOVANO dobija najobičnija navigacija i da je tu preciznost do 1,5 metar. E danas sam skinuo taj novi update i instalirao ga na 250-ku pa ćemo prvom prilikom videti da li radi na EGNOS-u....

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Juče i danas malo guglao oko tog problema sa signalom. Elem, našao sam da su izbacili update za ez250 koji neće imati problem sa EGNOS signalom. Verzija 3.12. Te godine kada nije hteo da uhvati signal, zvao sam livonu i preko telefona su me uputili da u gps podešavanjima umesto EGNOS stavim NEKORIGOVANO. Kada sam to uradio onda je uhvatio signal i tako i radi. Medjutim, na nekom forumu sam pročitao da su još neki isto tako rešili problem ali da se prebacivanjem na NEKORIGOVANO dobija najobičnija navigacija i da je tu preciznost do 1,5 metar. E danas sam skinuo taj novi update i instalirao ga na 250-ku pa ćemo prvom prilikom videti da li radi na EGNOS-u....

Nije dovoljno samo podići verziju softvera. Moraju se odabrati odgovarajući sateliti.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Stavio sam da automatski nadje satelite. A ako i to ne uspe, probaću da nadjem ručno, jer sam pročitao negde na netu da su sa ovom novom verzijom promenjeni sateliti i da sad možeš da odabereš njih umesto onih koji su isključeni. Ako se dobro sećam da je u predhodnoj verziji pisalo neki naziv sa brojem 120, i taj je isključen, a u ovoj novoj verziji ima 123 koji su u funkciji... Uglavnom probaćemo, ako ništa ne uspem slaćemo u livonu pa šta košta...

Cak se moze ovaj komplet naći i ispod 4000,-€
O tome se pricalo zadnje dvije ili tri strane , proizvodjac ti navodi da mu je preciznost u prvom ponavljanju 30cm a poslije godinu 1m.

O tome se pricalo zadnje dvije ili tri strane , proizvodjac ti navodi da mu je preciznost u prvom ponavljanju 30cm a poslije godinu 1m.
Tako je. U prevodu ima preciznost Egnos signala. Može da se kupi neka vrsta RTX signala ( ne znam tačno kako se zove) ali je i njegova preciznost kao i egnosa. U prevodu, 350 + nav500=samo ručno navođenje.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Znači ladno dođem u Ilince traktorom i navigacija mi pokaže da sam u Srbiji. Posle dve godine pokaže tačno da sam sa traktorom u evropi...Korisno kao da mi izraste treća bradavica...

Nazad
Vrh