Navigacija/autopilot.Opšta tema.

Ima i asanaNav to farbanje bez upotrebe pilota ali to ne koristi.

Imam jedna interesantnu opcija za korekciju u toku vožnje, ne moram rucno ukucavati u centimetrima ili procentima (kako na kom pilotu) levo-desno nego se zamestim ručno gde mi odgovara i pritisnem ikonicu na početnom ekranu i taj pravac zadržava u odnosu na A B liniji. Ne uporedjujem sa drugima dali imaju ili ne nego mi je top opcija i koristim je dosta.

U nekim operacijama mogu da se iskorigujem vise puta u toku jednog prohoda, recimo kod baliranja gde je predhodno sve radjeno bez navigacije.

da li neko ima iskustva sa ovim Hi-Target FARMSTAR-F3 navigacijama sto prodaje AgroVojvodina?

cena je oko 3500e sa RTK signalom prvu godinu.

Sto se tice mapa, vidim da moze da se ubaci preko GeoSrbija sajta tj da se izvezu parcele koje se prethodno iscrtaju po mapi.

Koliko to moze odstupati od stvarnih mera tj da li vredi tako unositi?

Ako neko ima da unosi parcele usluzno uz nadoknadu, neka se javi provatnom porukom, a zanima me da li to budu podaci sa GeoSrbije ili iz katastra od geometra, koji su 100% tacni?

Ni ne pokusavaj sa geo srbija ...
To nema veze sa mozgom ...

Niti mozes tacno obeleziti a i samo 6 decimala ima sto je malo.
Bar 8 mora biti.

To bi bilo od prilike... metar vamo metar tamo

Sent from my DCO-LX9 using Tapatalk

Pošto je ekspanzija navigacija u jeku, konkurencija je velika, ja bih mozda jos jednu uzeo, e sad zanima me ko je najpovoljni sa uslovima, da li neko daje na poček u više rata, u sustini to je sve isto ali novaca se nema da se odma plati...

Pošto je ekspanzija navigacija u jeku, konkurencija je velika, ja bih mozda jos jednu uzeo, e sad zanima me ko je najpovoljni sa uslovima, da li neko daje na poček u više rata, u sustini to je sve isto ali novaca se nema da se odma plati...
Imaš država daje kredit preko gazdinstva kamata 1 posto ako je na ženi

Ajd' jedno pitanje oko tih baznih stanica, iz perspektive totalnog duduka za IT...

Koliko sam shvatio, kad neko ima kućnu baznu stanicu on signal sa nje šalje na neki specijalizovani server (npr. ja znam za dva, rtk2go i neki francuski), pa se onda traktor kači na taj server i sa njega skida rtk signal sa kućne bazne stanice.

Ako bi kućni internet imao statičnu IP adresu da li onda mogao traktor da se kači direktno na kuću (pretpostavljam da u tom slučaju na kućnom kompu postoji neki program preko koga komunicira traktor sa kućnim kompom, samim tim i baznom stanicom, podrazumeva se da je sve uključeno i pokrenuto)?

Dalje, ako nemam statičnu IP adresu, već onu koju većina nas ima, zajednička, deljena, promenljiva ili kako se to već kaže, da li bi moglo da ja ujutro pre polaska na njivu uključim komp, povežem ga sa kućnom baznom stanicom, vidim koja mi je trenutna adresa, odem do traktora i ukucam tu adresu, i onda tako radim dok god se ne ugasi komp ili prekine kućna internet veza?

Nazad
Vrh