talianu
Član
Ja orem sa njom,povremeno ,meni odgovara.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Problem je do katastra, da li je novi sistem merenja m2, ili je ostao stari na vat. Kad se preracuna vat u m2 moze da se desi greska ako se ne preracuna dobro i eto greske na terenu. Zavisi i kojim kordinatama se radi tj, sve ide u Dowskriger sistemu gde bi korofinate trebale da pocinju sa br7. A recimo kod nas kada dobijes iz katastra pocinju na br5. Provereno znam da nas katastar nije digitalizovan, i da su jis uvek merne jedinice vati, koji se posle prebacuju u m2. Imao sam slucaj kod mene na njivi dva geometra mere greska je bila 1.5m nisu se slagale koordinate. Geometri kada mere retko koji proveri pocetnu tacku, to vam je staro kamenje odakle se ranije merilo, kod nas su jos austrougarski.Zato i daju papir, očigledno nemaju problem sa tim da odgovaraju!
A ako neko to zna onda su to oni.
Ne reklamiram ih niti sam uzeo od njih granice
pa i kod mene 2/3 njiva s kanalom na drugom kraju pa opet isto isplaniram bez navigacije, zadnjih 5-10m širine do međe krećem 'planirati'...ak vidim da cu imati brazdu viška/manjka krecem lagano skraćivati u brazdi, zadnji krug kad dodem do kanala ili druge strane, tj ostane mi jos jedan prohod nazad...prvo tu odradim uvratine, i vracam se s pune 3brazde do međe..i na kraju još uvratine drugeViše ni ne počinjem niti završam oranje bez pilota.
Nema više da se vraćam u rikverc ili prazan hod,sve se isplanira pre završetka,poslednja dva prohoda ostaje da se ode i vrati i na početak naravno pilotom i sve njive su ko paket.
Kod nas moraš izaći na početak jel sve njive se završavaju kanalom na kraju.
Hmmmm. Zajebali su stvar trebali su odmah da me operisu. Ruka mi bila vezana pod uglom od 90 stepeni u laktu mesec ipo dana. Meni ruka funkcionise 100% ali ta tetiva ne moze da zaraste bez operacije i snaga bicepsa je 50%. Kada sam posle 6 nedelja isao na kontrolu u jednu privatnu bolnicu bio je drugi ortoped i pitao me zasto to nije odmah operisano? A predhodni je rekao da se to ne operise i da ce da zaraste i bice mi malkice slabija ta ruka. Sad imam zakazano kod "najveceg strucnjaka" kod nas za ovakve slucajeve i za nedelju dana idem kod njega. Videcemo sta ce da kaze, mozda je i kasno sada vec za operaciju, otkud znam.Cici jel se ruka oporavila ili to i dalje traje?
2018 CFX 750 radi savrseno kao prvog danaImas sve iste navigacije ili različite? Koliko dugo vam rade navigacije bez problema? Ja imam XCN1050 (trimble) sada joj je 5 godina i pocela je da mi brljavi na razne načine. Završili smo poslove pa cu verovatno sve komponente odneti na pregled i opravku.
Znam za slicni slucaj gdje su mu pokrpali i poslije duzeg vremena ubacuju neka vlakna ili tako nesto .Hmmmm. Zajebali su stvar trebali su odmah da me operisu. Ruka mi bila vezana pod uglom od 90 stepeni u laktu mesec ipo dana. Meni ruka funkcionise 100% ali ta tetiva ne moze da zaraste bez operacije i snaga bicepsa je 50%. Kada sam posle 6 nedelja isao na kontrolu u jednu privatnu bolnicu bio je drugi ortoped i pitao me zasto to nije odmah operisano? A predhodni je rekao da se to ne operise i da ce da zaraste i bice mi malkice slabija ta ruka. Sad imam zakazano kod "najveceg strucnjaka" kod nas za ovakve slucajeve i za nedelju dana idem kod njega. Videcemo sta ce da kaze, mozda je i kasno sada vec za operaciju, otkud znam.
Kod mene je takodje poceo da brljavi ekran da ne reaguje bas uvek na dodir,nekad sama pusti padajuci meni a ja ne mogu da ga vratim nazad itd (pretpostavljam da treba ekran da se zameni)... Poceo je da mi izbacuje neke greske vezane za volan tako da cu i motor volana da im odnesem pa neka pregledaju sve.2018 CFX 750 radi savrseno kao prvog dana
2019 GFX 750 crkava mi ekran i moram preko zime da nosim na promenu. Ne reaguje uvek na dodir ali sam uspeo da zavrsim bacanje djubriva sa njim.
2021 Pumina fabricka radi bez greske
2024 dva CHC sa kojima sam prezadovoljan za te pare. Usudicu se da "veoma tiho" kazem da mi se vise svidja od Trimblea a kosta 1/3