RatkoPa
Član
meni se cini da je malo blizu traktora,udarace u traktor kad su stapovi okrenuti u pravcu hladnjaka.ja sam planirao nesto slicno da pravim ,prosle godine u tanjiranju stap od suncokreta mi je pokidao zice od menjaca na masseyu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sta je sa ovim slikama, ja ne vidim nijednu?Danas sam već napravio gotovo pola rasturača, išao na otpad i nadjem odličnu glavčinu i vratilo sa dva homokinetička zgloba. Od vratila sam napravio kardan, sa jedne strane je sad priključak za traktor, a sa druge priključak za ovu mašinu. Biće slike malo kasnije.
Edit
Evo slika.
Ovdje vidimo dio osnovnog materijala
Evo kardana, iskoristio sam stari kardan kojem je jedan zglob bio slomljen i na njeg sam montirao homokinetički zglob od nekog auta ili kombija.
Evo i ležaja
Tu se vidi i dio nosećeg rama
Ovdje se vidi sve to složeno, uzimao sam neke mjere pa sam sve provizorno sklopio
Do maloprije sam završi cijeli prednji dio nosećeg rama, do kačanja za toplink. Sutra ću to dovršiti i onda ide zavarivanje, sad je sve samo provizorno privareno. Najteže će biti napraviti rotor, na njeg će ići fiksna krila, dakle neću ići na lance jer mislim da oni ne bi dobro radili sa stajskim djubretom, ono je dosta teško i mislim da lanci ne bi imali dobar efekat u razbacivanju. Rotor će biti baziran na 14" felgi i imaće tri krila od L-profila 50x50mm. Tu ću naravno morati da pazim da svako krilo bude istih dimenzija da bi sve ostalo koliko-toliko balansirano. Nakon toga ću postaviti i štitnike od lima radi sigurnosti.
Jel pravio ili korisio neko hidraulični toplink, kakva su iskustva s tim uredjajem?
Ako se radi o oranju potpuno ste u pravu, medjutim mozda je covek imao drugu ideju o nameni... treba pojasniti zasta mu trebamože i jednosmerni viđao sam i takve na viljuškarima koji se kače na traktor
sam se od težine izvlači ti ga samo skupljaš
problem je u tome što mora da bude prerfektan i da razvodnici ne propuštaju ni kap inače ćeš uvek morati da ga koriguješ
ja sam ipak za krutu vezu tj klasičan ,podesiš i nemisliš dal se uzvukao 1 cm što je složićete se u oranju jako bitno
netreba bespotrebno komplikovati proste stvari
može i jednosmerni viđao sam i takve na viljuškarima koji se kače na traktor
sam se od težine izvlači ti ga samo skupljaš
problem je u tome što mora da bude prerfektan i da razvodnici ne propuštaju ni kap inače ćeš uvek morati da ga koriguješ
ja sam ipak za krutu vezu tj klasičan ,podesiš i nemisliš dal se uzvukao 1 cm što je složićete se u oranju jako bitno
netreba bespotrebno komplikovati proste stvari
rekoše ljudi da popunim temu ! pošto je promašena tamo gde je bilo postavljeno