Neško
Član
Pa neko relativno lako za napraviti, a efikasno rješenje za vađenje krompira .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ili sam ja corav ili ne vidim slikuOd jednostavnih rješenja mi na pamet pada nešto ovako.
Ako je previše prosto reci da komplikujemo.
Tako je, varenjem trkaćih dobiješ 1:4, a blokiranjem osovine 1:2, ali puno brže stradaju spoj osovinice i trkačeg jer nema pikse. Ja sam nedavno radio sa kumovim roto malčerom 120cm od Čalopeka i tamo je original 1:2. Sad sam sebi prošli tj. nabavio dif od bmw-a 3-jke i bacam se u izradu malčera od 160cm i samo ću blokirati trkače. Pogonit će ga ursus 355 i mislim da neče biti problema jer razvija 540 okretaja kardana na 2000 okretaja motora, šta mislim da je previše jer sam onaj od 120cm probao od 1400-2000 okr. i na nekih 1500-1600okr je sasvim ljepo radio. To je takav dif. i omjer mu je 1:3,4Nema sta proveravati provereno,varenjem trkača dobijaš 1:4 a blokiranjem osovine 1:2,bar sam ih 50 uradio, i to ti je prebrzo 1:4 za tarup, nit ga vise mozes posle varenja prepraviti, a za kratko vreme ceć ga unistiti o curenju ulja da ne govorim na semeringu pri toj brzini.
Da kolega u onom delu pored pa duva na gore a dole ispadaju zrna , lepo upasovan motor pa se ne vidi lepo na 1:36 se lepo vidi motor i kabal sto izlazi i ide ka prekidacu .Odlična stvar samo nemogu skontati di je motor, dali u onom kolenu pokraj pa puše prema gore?
Ja i ti sami u garaži, šrajfamo po turaži!